Inaktiv platsannons

Uppdragsledare inom kraftledningar till Skellefteå

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Det händer mycket inom den svenska energibranschen med stora satsningar på ny- och reinvesteringar i elnätet. Om du vill ha ett jobb som gör skillnad, är nyfiken på att utvecklas inom en växande bransch och vill arbeta med att utveckla framtidens stam- & regionnätsledningar kan det vara dig vi söker!

Varför jobba hos oss?
Hos oss får du möjlighet att bidra till energiomställningen genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som tillsammans är drivande i utvecklingen av branschen. Att arbeta på Sweco innebär omväxlande uppdrag och projekt, både i storlek och komplexitet. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning. Här kan du bidra till att skapa en meningsfull och hållbar framtid och samtidigt utvecklas själv, din bästa tid i arbetslivet ska vara hos oss på Sweco!

Din framtida roll
Hos oss kommer du arbeta med varierande och spännande projekt åt våra kunder inom stam- & regionnät, och i din roll kommer du att bidra till att säkerställa elleveransen till Sverige. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter som uppdragsledare kommer vara att:

 • Leda stora projekt inom samhällskritisk infrastruktur för att möjliggöra elektrifiering av samhället
 • Leda genomförandet av projekt och säkerställa att alla tillhörande aktiviteter utförs i enlighet med gällande rutiner, krav, kostnads-/lönsamhetsmål och tidsplanerade mål
 • Definiera alla projektdokument som t.ex. omfattning och ekonomi, tidsscheman och riskhanteringsplaner
 • Bygga och upprätthålla goda relationer till interna och externa intressenter och fungera som spindeln i nätet för kundförfrågningar och olika projektärenden
 • Säkerställa att uppdraget utförs i enlighet med kundens önskemål och behov

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig som har:

 • minst 3-årig eftergymnasial utbildning inom teknik, samhällsbyggnad, ekonomi eller motsvarande
 • dokumenterad erfarenhet av projektledning
 • utbildning i entreprenadjuridik, AB04 eller motsvarande
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • goda ledaregenskaper

Vi ser det som meriterande, men inget krav om du:

 • har erfarenheter från en multidisciplinär uppdragsledar-/projektledarroll från konsult-, entreprenad- eller beställarsidan
 • har erfarenhet av AMA
 • har utbildning i entreprenadjuridik

Du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga, vilket vi ser som avgörande då flera arbetsuppgifter görs i samråd med kollegor och externa aktörer. Att bygga nätverk och identifiera affärsmöjligheter är naturligt för dig. Det gör du genom att vara lyhörd och intresserad av andras behov och åsikter. Du trivs i att ge stöd och du agerar konsultativt och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Som person är du handlingskraftig och har förmåga att ta tydliga beslut, samt att arbeta uthålligt för att nå dina mål.

Ansökan
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

06-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skellefteå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej