Inaktiv platsannons

Tidplanerare till Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Sweco vill kunna erbjuda den bästa kompetensen inom tidplanering. Har du erfarenhet från projekt- och tidplanering inom industri-, process- eller anläggningsprojekt. Vill du fortsätta att utvecklas? Då vill vi träffa dig! Sweco har just nu behov av tidplanerare i flera projekt. Både regionalt och nationellt.

Din framtida roll
I din roll kommer du att ha en ledande funktion i projektens planeringsarbete.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Leda planeringsarbetet med ansvarar för uppföljning av aktiviteter och resurser.
 • Upprätta arbetsprocesser för projektens planeringsarbete.
 • Leda planeringworkshops.
 • Identifierar kritiska moment i projektetens genomförande.
 • Sammanställa och presentera statusrapporter.
 • Kommunicera projektets framdrift.
 • Vara drivande i Swecos utvecklingsarbete gällande projektplanering.

Våra tidplanerare har ofta en central roll i de stora projekten i Göteborg och övriga Västsverige, vilket kan vara såväl nybyggnads- som ombyggnadsprojekt. Ibland deltar vi i uppdrag på andra platser i Sverige, vilket då ställer krav på flexibilitet och möjlighet att resa i tjänsten. I din roll kommer du att etablera och förvalta kundkontakter och vara med och utveckla både Swecos och våra kunders verksamhet.

Du kommer att ingå i gruppen Stora Projekt Infra där alla är specialister inom tidplanering, kalkyl eller projekt- och byggledning. Precis som du har flera av medarbetarna många års erfarenhet inom tidplanering. Samtliga deltar i ett eller flera av de samhällsbyggnads- eller industriprojekt som pågår i och kring Göteborg eller i övriga landet. Flertalet uppdrag utförs i samarbete med ytterligare någon kollega från gruppen. Det är tillsammans som vi utvecklas och skapar ett framgångsrikt och lärande lag.

Den vi söker – är det du?
Vi ser gärna att du har relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning, eller annan motsvarande erfarenhet. Vi söker dig som har gedigen flerårig erfarenhet inom tidplanering. Du har vana av att vara den som driver planeringsprocessen i projektet och kunskap att ställa rätt krav inom projektet för en fungerande planering. Du har även en fördjupad kompetens i något av de stora planeringsverktygen: Primavera, Power Project, Microsoft Project. Du vet framförallt vad som krävs för att skapa och upprätthålla en omfattande tidplan och har stor vana från att upprätta relevanta statusrapporter. Det är kvalificerande om du har erfarenhet från tidplanering i 4D eller projektledning inom bygg- och anläggningsbranschen. Vi förutsätter att du behärskar det svenska språket i tal och skrift men du har även stor vana att uttrycka dig på engelska.

Sweco strävar efter en varm och samarbetsvänlig verksamhet. Stort fokus kommer därför att läggas på att lära känna dig. Vi värdesätter dig som är en målinriktad och engagerad lagbyggare som tar stort ansvar för ditt eget arbete och avdelningens gemensamma framgång.

Som person är du:

 • Proaktiv och affärsinriktad och har lätt att etablera och underhålla kontakter.
 • Bra på att samarbeta och uppskattar att arbeta i team, men kan också ta dig an uppdrag hos våra kunder och självständigt driva planeringsprocessen.
 • Kommunikativ och har en förmåga att kommunicera kring tidplanen med kund, projektledare och övriga projektmedlemmar.
 • Strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete.

Dessutom har du ett brinnande intresse för att planera och strukturera stora komplexa projekt.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 15 juni 2023. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi vill att det i CV framgår vilka projekt du tidplanerat för med en kort beskrivning av projekten och dess volym.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

04-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej