Inaktiv platsannons

Projekteringsledare / Projektledare inom bygg och fastighet till Västerås

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Bygg- och fastighetsbranschen är och kommer i många år framöver att vara i en intensiv fas med många spännande projekt. Sweco i Västerås vill vara med och tillsammans med våra kunder bygga en hållbar framtid. Vi ser en ökad efterfrågan på projekteringsledning och för att stärka vår position behöver vi bli fler engagerade projekteringsledare/projektledare och därför söker vi dig som vill vara med på resan!

Varför jobba hos oss?
Managementgruppen på Sweco i Västerås består av en grupp engagerade medarbetare som har olika erfarenheter och meriter. Du kommer bli en del av vårt sammansvetsade team som både arbetar och driver projekt inom bygg och fastighet samt anläggning och infrastruktur. Vi delar vår kunskap och utvecklar varandra kontinuerligt för att kunna stötta varandra i projekten.

Vi är måna om din utveckling och din motivation i de arbetsuppgifter du har. Vi kan erbjuda olika utvecklingsvägar som vi formar tillsammans utefter ditt behov och önskemål.  

Din framtida roll
Som projekteringsledare/projektledare kommer du att arbeta i varierande och utvecklande projekt inom bygg- och fastighet främst med projekteringsledning från systemskede fram till bygghandlingsskede. Men du kan även komma att arbeta som tex. projektledare, byggledare eller i någon specialistroll beroende på din tidigare kompetens, hos oss finns en stor bredd av arbetsområden. 

Dina projekt kommer att variera både i storlek och karaktär. Du har förmånen att nyttja Swecos stora samlade kompetens och arbeta gränsöverskridande tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden.

I din roll ansvarar du för att skapa dig en organisation av konsulter främst inom Sweco, planera, styra och följa upp framdriften i uppdraget. Du samordnar olika discipliner och ser till att jobba förebyggande med att tillsammans med din organisation identifiera och lösa olika hinder.  I din roll ser du till att uppdraget levereras  till rätt kostnad och i rätt tid. Rollen innebär att du behöver vara kommunikativ, öppen för samverkan med andra och bekväm med sociala kontakter.

Din bakgrund och dina erfarenheter
Vi söker dig som har:

  • Minst 6 års erfarenhet från branschen.
  • Du har bakgrund som beställare, byggentreprenör eller konsult inom bygg och fastighet. Du har arbetat i roller som projekteringsledare, projektledare, byggledare, entreprenad-/projektingenjör, platschef eller uppdragsledare.
  • Du som söker har en högskole- eller universitetsexamen inom relevant område. Du kan också på annat sätt ha skaffat dig motsvarande kunskaper.

Det är meriterande om du har:

  • Vana av att leda projektering och att samordna och styra projektörer.
  • Kunskap inom BIM och hantering av digital information och kommunikation.
  • Erfarenhet inom dokumentation och ärendehanteringssystem ex. JIRA, Apricon etc.
  • Kunskap inom AMA, konsult- och entreprenadjuridik.
  • Utbildning och erfarenhet av arbete som BAS-P.
  • Erfarenhet av återbruk och hållbarhetsarbete.

Vem är du?
Vi söker dig som är engagerad och nyfiken. Du är strukturerad och driver saker från idé till målgång. Du är bra på att kommunicera och samarbeta, tar hjälp och hjälper andra för att söka lösningar att komma framåt.

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder. Du är kundfokuserad och affärsmässig och tycker om att skapa kontakter både externt och internt.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 15 februari 2023. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

04-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej