Inaktiv platsannons

Kredithandläggare till Lantmännen Finans i Stockholm

Vår breda verksamhet gör att vi kan erbjuda livslånga karriärmöjligheter med olika inriktning inom varierande branscher, länder, företag och specialistområden. På Lantmännen slutar du aldrig lära dig nya saker.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 31 januari 2023
Arbetsuppgifter

Trivs du i en central roll med att ta självständiga initiativ och beslut kring spännande affärer? Gillar du att analysera bokslut och ha mycket kundkontakt? Då har vi en spännande tjänst för dig på Lantmännen Finans.

Det här kommer du göra
Lantmännen Finans AB är Lantmännenkoncernens eget finansbolag. Bolaget är ett kreditmarknadsbolag med auktorisation av Finansinspektionen. Verksamheten ansvarar för finansiering av lantbruks- och entreprenadmaskiner, utgivning av eget betal- och kreditkort, Agrolkortet, samt Kapitalkonto med statlig insättningsgaranti. Kunderna utgörs till stor del av svenska lantbrukare och entreprenadföretag.

I rollen som Kredithandläggare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att självständigt hantera inkommande kreditansökningar gällande maskinfinansiering. Du kommer även inhämta och analysera bokslut, inkomstdeklarationer, preliminära siffror och framtida prognoser samt föreslå lösningar på affärerna som inkommer. Utöver detta hanterar funktionen uppföljning och rapportering kring befintliga krediter. Mycket av kontakten med kunder och samarbetspartners sker via telefon och e-mail.

Lantmännen Finans AB har 15 anställda och sitter i moderna lokaler i centrala Stockholm på Lantmännens huvudkontor. Tjänsten är placerad på kreditavdelningen inom bolaget som idag består av fem personer och du rapporterar till Kreditchefen. Vi utgår från kontoret vilket skapar en god gemenskap och som ny lättare att lära sig arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller har minst 7 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
  • Erfarenhet av att analysera finansiell information mot företag.
  • Erfarenhet inom leasing, hyra och avbetalningslösningar.
  • God kännedom om regelverk inom bank/finans.
  • God kommunikativ förmåga i både beslutsdokumentation och i kontakt med kund.
  • Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska. Vi kommunicerar dagligdags på svenska.

Du är:

  • Trygg i en arbetsmiljö med fokus på automatisering av processer och drivkraftig i att genomföra förändringar.
  • Glad och positiv kollega med ett brinnande intresse för krediter.
  • Pålitlig och känner stort ansvar för dina uppgifter.
  • Strukturerad och noggrann med ett sinne för siffror.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av automatisering av kreditprocesser och tillhörande beställning mot IT. Det kan innebära en del arbete i större och mindre projekt.

Vad vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i en central roll med huvudfokus på kreditgivning mot enskilda näringsidkare och aktiebolag. Då vi är relativt få personer så erbjuds utveckling genom att ta ett större ansvar inom andra arbetsområden. För den drivna medarbetaren finns stor chans att vara med och påverka verksamheten och förändringar. Hos oss är varje medarbetare nyckelperson och viktig i såväl den dagliga verksamheten som i bolagets långsiktiga affärsutveckling.

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Growing together from field to fork!

Låter det intressant?
Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 31 januari. Vi arbetar löpande med de ansökningar som kommer in och kan därmed ha gått vidare med kandidater innan sista ansökningsdag.

I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att Kreditchef Malin Lövgren på .

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR Business Partner, Jonathan Hellsten på .

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Amazing colleagues

  • Business in mind & people at heart

  • A unique business range

  • Heading for the future

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Lantbruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Lantbruk | Deltidsjobb