Liseberg söker en Hovmästare som kommer jobba inom våra uppskattade restauranger!
Tyrolen
Tyrolen hade premiär 1971, men har en historia som sträcker sig betydligt längre bak än så. Byggnaden som Tyrolen är belägen i har kallats både Tyrolerrestauranten, Tyrolerhallen, Eggers och Ekebacken genom åren. Kärt barn har alltid haft många namn på Liseberg.
Tyrolen har ett lika inarbetat som tydligt koncept. Det är tyrolskt så det förslår både när det gäller inredning och meny. Här kan du njuta av klassiska rejäla rätter från Tyrol-regionen så som kalte platte, gulasch, wurst och wienerschnitzel tillsammans med ett stort utbud av österrikisk och tysk öl. Här återfinns också Lisebergs somriga öl-oas. Det finns inte mycket som slår upplevelsen att njuta av en ljummen sommarkväll i en äkta Biergarten; någonting du hittar på Tyrolens lummiga uteservering.
Järnvägsrestaurangen
Järnvägsrestaurangen ligger på den klassiska platsen på Liseberg där legendariska Bengtas Café tidigare låg. Premiäråret hade Järnvägsrestaurangen en unik miljö, gästerna bokade platsbiljett och åt maten i järnvägsvagnar. Allt från inredning till personalens kläder hade ett järnvägstema.
Järnvägsrestaurangen är en familjevänlig tågrestaurang vid Lisebergbanan med en stor variation på utbudet. Allt från växtbaserat och MSC-märkt fisk till KRAV-märkt hamburgare för stora och små resenärer. Här är det avslappnat och ledigt som gäller, precis som på vilken tågresa som helst. Med ett besök i vår järnvägsrestaurang håller stora som små ångan uppe hela dagen – det här är den perfekta familjerestaurangen. Tag plats i tåget och njut av vällagad mat serverad i sittkupéer och godsvagnar.
Arbetsuppgifter
Som hovmästare är du delaktig i att leda restaurangens medarbetare i den operativa verksamheten i matsalsdelen. Du är synlig, närvarande och aktiv i verksamheten och är delaktig i säkerställandet av kvalitets- och servicenivån och värdeordens efterlevande. Du stödjer restaurangchefen i arbetet med att leda och utveckla medarbetarna till en hög prestations- och servicenivå. Du finns på plats för gästrelaterade frågor och som stöd och avlastning vid arbetstoppar eller incidenter.
Du är delaktig i restaurangens rekryteringsprocess, är aktivt med i introduktioner och arbetsplatsutbildningar och är restaurangchefens stöd vid utförandet av administrativa uppgifter. Du bidrar även till att verksamhetens ekonomi, löpande driftskostnader, lagerhållning och inventering sköts efter gällande regler och rutiner. Du har en viktig roll i restaurangens utvecklingsarbete och ska i samråd med restaurangchefen verka för ett ständigt förbättringsarbete.
Kvalifikationer
Till denna tjänst behöver du ha flerårig erfarenhet som hovmästare, har du även relevant utbildning inom restaurang är det meriterande. Du behöver ha goda mat- och dryckeskunskaper, samt övergripande kunskap inom alkohol- och livsmedelshantering. Du leder och motiverar dina kollegor till bästa möjliga arbetsinsats, och bidrar med stort hjärta och omtanke till att såväl arbetsprestation som serviceleverans flyter smidigt.
Du är ansvarsmedveten och har ett korrekt och trevligt bemötande, och värdesätter flexibilitet och kreativa lösningar. Du gillar utmaningar och har mod och klokskap i ditt beslutsfattande. Självklart har du fokus på att bidra till en välsmakande måltid för hungriga gäster!
17-06-2025
Ange nedan vart du önskar arbeta och glöm inte bort att ange din e-postadress!