Inaktiv platsannons

Produktchef i Malmö

Vår breda verksamhet gör att vi kan erbjuda livslånga karriärmöjligheter med olika inriktning inom varierande branscher, länder, företag och specialistområden. På Lantmännen slutar du aldrig lära dig nya saker.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 19 mars 2023
Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla marknaden för det svenska lantbruket? Vill du arbeta med och ha ansvar för en produktportfölj? Vill du vara en del av vår resa där vi tar ansvar från jord till bord? Då kan denna roll som Produktchef vara något för dig.

Det här kommer du att göra

Lantmännen Lantbruk är marknadsledare inom utsäde på den svenska marknaden. Vi marknadsför många odlingsstarka och högavkastande sorter inom stråsäd, oljeväxter och vall och säkerställer ett unikt sortmaterial som är anpassat för svenska förhållanden.

I din roll som Produktchef kommer du ha ett nära samarbete med andra avdelningar så som Växtförädling, Försäljning, Planering och Produktion och du kommer ha det övergripande affärsansvaret för ditt produktområde. Du kommer att ansvara för att utveckla och verkställa strategier och marknadsplaner, genomföra marknadsföringsaktiviteter, ansvara för kommunikation och utbildningar kring produktområdet och ansvara för inköp av produkter och inlicensiering av sorter från andra förädlare. Du kommer även se till att driva lönsamheten samt ansvara för prissättningen och sortimentet.

Du kommer ha ansvar för vårt utbud av stråsäd, trindsäd och oljeväxter. Vi arbetar med sorter från såväl vår egen förädling som från utländska förädlare. I rollen ingår även kontakt med andra utsädesföretag och förädlare runt om i hela Europa.

Kvalifikationer

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • God förståelse för och erfarenhet av svenskt lantbruk.
  • Erfarenhet från liknande verksamhet och/eller produktområde. Meriterande med dokumenterad erfarenhet av att driva eget affärsområde eller eget produktansvar.
  • Erfarenhet av kommunikation med flera olika stakeholders och chefsled i ditt arbete.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Du är:

  • Nyfiken med ett intresse för det svenska lantbruket och har en vilja att driva arbetet framåt.
  • Affärsmässig och resultatorienterad och kan självständigt driva ditt arbete framåt och fatta egna beslut.
  • Relationsskapande med god förmåga att knyta nya kontakter samtidigt som du vårdar befintliga relationer.
  • Initiativtagande och originell, du är inte rädd för att komma med förslag på nya tillvägagångssätt. Du kan se förbi etablerade arbetssätten och föra fram och driva igenom innovativa lösningar.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Du är placerad på vårt huvudkontor i Malmö och rapporterar till Marknadschef utsäde och frö.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 19/3. Urval sker löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Acting Talent Acqusition Manager Johanna Leijon, Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Amazing colleagues

  • Business in mind & people at heart

  • A unique business range

  • Heading for the future

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Lantbruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Lantbruk | Deltidsjobb