Inaktiv platsannons

Miljökonsult med inriktning vattenmiljö, Norrköping

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du känna att du gör skillnad och är en viktig pusselbit i vår resa mot ett mer klimatsmart samhälle? Är du van att ta ansvar för uppdrag och vill hjälpa till att utveckla andra? Ta nästa steg i din karriär hos oss på Sweco!

Din framtida roll
Vi behöver utöka vårt härliga team och söker dig med erfarenhet som kan driva ditt arbete på ett självständigt sätt och vill överföra kunskap inom ditt område till oss andra inom teamet.

Som miljökonsult med fokus på vattenmiljö kommer du arbeta med projekt som rör dagvattenhantering, påverkan på vattenmiljöer från olika typer av verksamheter samt vattenverksamhet enligt 11 kap. Miljöbalken. Du kommer att leda eller delta i arbetet med att ta fram utredningar, miljökonsekvensbeskrivningar och andra underlag för tillståndsprövning av vattenverksamheter, men även vara ansvarig för delar som rör vattenmiljö i andra typer av tillståndsprövningar.

I rollen förväntas du kunna leda uppdrag och ta ett helhetsansvar för genomförande och kvalité. Du förväntas också kunna fungera som seniort stöd till kollegor som ännu är i början av sin yrkeskarriär. Du kommer även att ansvara för att utveckla kundrelationer och marknadsföring av våra tjänster till både nya och befintliga kunder. Våra kunder finns inom samhällets alla olika sektorer och vi har många intressanta och spännande projekt där vi tillsammans arbetar för att bidra till våra kunders utveckling och hållbarhet.

I vår region är vi mer än 100 medarbetare som jobbar brett inom miljöområdet. Det pågår stora industrietableringar och infrastrukturprojekt i våra nordligaste län där vi är med och bidrar. Vi samarbetar inom hela Sweco så uppdragen kommer att kunna vara både lokala, regionala och nationella.

Placeringsort: Norrköping

Dina kunskaper och erfarenheter
Vi söker dig som:

  • har relevant högskole- eller universitetsutbildning ex. civilingenjör miljö & vattenteknik, biolog med vatteninriktning, limnolog eller likvärdigt
  • har flera års arbetslivserfarenhet som miljökonsult eller annan likvärdig erfarenhet
  • har erfarenhet av arbete med tillståndsprocesser kopplat till 11 kap. Miljöbalken
  • har god förståelse för miljökvalitetsnormer för vatten och har arbetat med utredning och klassificering av miljökvalitetsnormer och kvalitetsfaktorer i vatten
  • har ett intresse för kundrelationer
  • har en god pedagogisk förmåga och ett intresse av att dela med dig av din långa erfarenhet
  • trivs med och är van att skriva handlingar på svenska
  • har B-körkort vilket är ett krav för tjänsten

Vem är du?
Som person är du självständig och initiativrik. Vi fäster stor vikt vid att du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vidare är du nyfiken på att till exempel hitta nya hållbara lösningar och vi tror att du har lätt för att möta och kommunicera med andra, är entusiastisk och strukturerad. Du är van vid att samordna och du ser värdet av samarbete i team.

Du är drivande, nytänkande och gärna tar dig an och utvecklar både vår egen och våra beställares verksamhet. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Varför jobba hos oss?
På Sweco Sverige respekterar vi varandras olikheter och lär oss av varandra. Hos oss får alla utrymme och möjlighet att ta beslut och göra skillnad. Sweco är en trygg och välmående organisation som satsar på medarbetarna. Vi erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till utveckling där vi lär och delar kunskap med varandra. Vi värdesätter lagarbete, engagemang, nytänkande och ansvar. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Ledarskapet
Varför jobba med mig? ”Som ledare är jag engagerad och driven. Jag inspireras av människor som har ett eget driv och vill utvecklas. Jag tror på teamwork och som din chef vill jag vara stöttande och coachande och underlätta för att du ska kunna göra ditt bästa. Jag tror på individens potential och att det mesta är nåbart så länge man vågar testa.” Gruppchef Anna Munktell Flarup

Ansökan
Välkommen med din ansökan innan 5 mars 2023. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

07-03-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej