Signalsäkerhetsgranskare inom Trafikstyrning Syd/Väst – flertalet orter i Malmö

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Är du redo för nästa steg i karriären och vill vara med på vår resa att utvecklas till signalsäkerhetgranskare eller har du redan behörighet och vill utöka dina behörigheter inom området? Då kan Sweco vara din nya arbetsplats! Hos oss får du möjlighet att utvecklas tillsammans med våra signalsäkerhetsgranskare med mångårig kompetens.

Du får även en arbetsgivare som förstår signalteknik och vikten av respekt för säkerheten.

Varför jobba hos oss?

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Vi erbjuder en omväxlande, dynamisk arbetsmiljö med stora personliga utvecklingsmöjligheter och förmånliga arbetsvillkor, där balans mellan arbete och privatliv är av stor vikt.

Samtidigt erbjuder vi dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker och specialister där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del.

Här finns möjligheter för dig att lära av kompetenta kollegor, vara en del av en inkluderande arbetsmiljö, utmanas i spännande arbetsuppgifter och växa i den roll som passar just dig!

Din framtida roll

Som signalsäkerhetsgranskare inom signalteknik/trafikstyrning kommer du att ha möjlighet att arbeta med alla förekommande typer av anläggningar inom området som kan omfatta allt ifrån reläbaserade system till datorbaserade system och ERTMS. Arbetet kommer att utföras i enlighet med de föreskrifter som finns främst från Trafikverket.

Du kommer som signalsäkerhetsgranskare att granska till exempel signalhandlingar, funktionsbeskrivningar, systemhandlingar och  mjukvara från systemleverantör beroende på behörighet och utvecklingsområde.
Arbetet bedrivs som granskningsledare eller signalsäkerhetsgranskare i våra granskningsteam.

Vårt landsomfattande kompetensnätverk med 170 signalingenjörer arbetar kontinuerligt nationellt över regiongränserna och du blir en del av detta extremt erfarna nätverket.

Genom ett utbildningsprogram får du möjlighet att utvecklas som signalsäkerhetsgranskare.

Programmet kommer bland annat bestå av introduktion i arbetssätt, metodik, hjälpmedel, och seminarium/erfarenhetsutbyte i kombination med lämpliga uppdrag.

Samtidigt kommer en utvecklingsplan tas fram i nära samarbete med närmsta chef för att få bästa individuella utveckling.

Vi är en region i södra och västra Sverige som består av cirka 70 signalingenjörer med kontor i Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Växjö, Nässjö, Göteborg, Varberg, Halmstad och Karlstad.

Vi har kunskap inom alla anläggningstyper, från de äldsta reläställverken till moderna digitala ställverk. Vi har även gedigen kompetens och internationell erfarenhet av det nya signalsystemet ERTMS för styrning och övervakning av tågtrafik i Europa.

Dina erfarenheter

Formella krav

  • Minst 5 års erfarenhet med signalteknik
  • Du har eller är nära att få behörighet inom signalsäkerhetsgranskning.
  • Svensk medborgare

Meriterande

  • Behörighet inom någon klass för säkerhetsgranskare signalteknik enligt TDOK 2014:0527.

Vem är du?

Som person är du kvalitetsmedveten, har en förmåga att ta egna initiativ och tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med både kollegor och kunder, är affärsmässig samt kan agera lyhört i situationer som kräver det.

Anökan

Vi intervjuar intressanta kandidater löpande. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

21-03-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen