Inaktiv platsannons

Junior systemutvecklare till IT för samhällsutveckling i Falun

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Swecos konsulter inom IT för samhällsutveckling arbetar med att strukturera, analysera och presentera stora mängder information på ett överskådligt sätt, ofta med geografin som hjälp. Lösningarna används inom exempelvis skogs- och energisektorn.

På Sweco får du jobba med uppdrag som gör verklig skillnad i samhället, ofta med tydlig knytning till samhällsutveckling, hållbarhet och miljö. Men vi vill bli ännu starkare och söker därför nu engagerade konsulter som vill jobba med systemutveckling i teknisk framkant.

Varför jobba med oss?
IT och digitaliseringslösningar spelar en allt viktigare roll i utvecklingen av framtidens smarta städer och samhällen. Swecos konsulter inom IT för samhällsutveckling använder data och digitala lösningar i teknisk framkant för att effektivisera exempelvis transporter, energianvändning, fastighetsutveckling och vattenflöden. Med hjälp av IT kan den befintliga bebyggelsen och infrastrukturen användas på ett mer optimalt sätt.

Alla våra utvecklingsprojekt kanske inte förändrar världen i grunden, men de driver ofta samhället i en positiv riktning. Vi jobbar samhällsnära och de lösningar vi utvecklar är de som har påverkan på din, min och våra medmänniskors vardag.

Sweco är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en miljö som kännetecknas av omväxling på alla plan, med problemlösning i fokus. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar och stor frihet. Som stöd har du tillgång till ett stort nätverk av prestigelösa och mycket kompetenta kollegor samt en mängd spännande kunder såväl nationellt som internationellt.

Varför konsult?
Att vara konsult är omväxlande och spännande. I varje uppdrag får man lära sig något nytt, vare sig det är en ny verksamhet, ny teknik eller lära känna nya människor. Tack vare den stora variationen i de uppdrag som finns på Sweco finns det goda möjligheter att själv välja väg för sin karriär, och t.ex. välja att jobba med en ny teknik, ramverk eller programmeringsspråk, utan att behöva byta jobb för det.

Det finns en myt att personer måste ha flera års erfarenhet för att kunna bli konsult, men så är det inte! Är du bara engagerad och nyfiken på att lära dig nya saker så passar du in i vår bransch!

Din framtida roll
Till Gävle söker vi nu dig som vill jobba med systemutveckling i teknisk framkant. Många av de verksamheter och processer som vi jobbar med har länge varit manuella och analoga och vår roll är att med ny teknik göra dessa automatiserade och digitala. I våra projekt blandar vi ofta väl beprövade tekniker och metoder med nya mer utforskande. Tillsammans med kollegorna ges du chansen att utveckla diverse spännande och kundanpassade lösningar.

Som junior systemutvecklare hos oss kommer du paras ihop med en av våra seniora konsulter, som kommer hjälpa dig ta dina första steg som konsult. Utifrån dina befintliga kunskaper och vad aktuella uppdrag efterfrågar kommer du ges goda möjligheter att hinna lära dig det som behövs.

För denna rollen kan du utgå från orterna Gävle, Falun och Borlänge, även om du också kan arbeta på distans. 

Dina erfarenheter
För den här tjänsten kräver vi ingen specifik erfarenhet, du behöver ha genomgått en treårig utbildning inom datavetenskap (dataingenjör, systemvetare, m.m.) eller på annat sätt förvärvat motsvarande programmeringskunskaper. Därför passar den här tjänsten perfekt till dig som precis tagit eller ska ta examen, eller som bytt bransch och nu arbetar med systemutveckling. Om du är erfaren eller har flera års erfarenhet är du också såklart alltid välkommen att också söka eller ta kontakt med oss.

Vi ställer inga krav på att du ska kunna specifika tekniker, istället söker vi dig som är:

  • Nyfiken och teknikintresserad
  • Engagerad i kundens, Swecos och din egen utveckling
  • Ansvarstagande och ambitiös
  • Både lagspelare och självständig
  • Bekväm med minst ett programmeringsspråk

Det är meriterande om du har erfarenhet av GIS, BIM, samhällsbyggnad eller projektledning.

Tekniker vi jobbar med
Som konsulter anpassar vi oss efter våra kunders önskemål, vilket innebär att vi jobbar med en stor mängd olika tekniker. Det förväntas dock inte att du som vill arbeta som systemutvecklare hos oss ska kunna allt, de flesta hos oss jobbar med ett urval av tekniker, och väljer uppdrag därefter.

Några av de tekniker man kan jobba med hos oss:

  • Backendutveckling med språk/ramverk som .NET, Java, Node.js eller FastAPI
  • Frontendutveckling med ramverk som React eller Vue
  • App-utveckling och förvaltning av appar
  • Versionshantering med Git
  • DevOps och CI/CD med verktyg som Docker och Kubernetes
  • API-utveckling med standarder som REST och GraphQL
  • Databaser som PostgreSQL
  • Informationssäkerhet/Cyber Security
  • Systemförvaltning
  • FME och GIS-verktyg som QGIS och ArcGIS Pro
  • Maskininlärning
  • IoT
  • SharePoint/Office365

Vem är du?
Konsultrollen på Sweco är fri och vi värdesätter att du naturligt engagerar dig i kundens verksamhet, tar ansvar för kundens utmaningar och med nyfikenhet och Swecos samlade kompetens i ryggen levererar värde i varje uppdrag. Hos oss kan ditt entreprenörskap utvecklas och du får mer än gärna träffa din drömkund för att förverkliga ditt drömprojekt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper nyfikenhet, ansvarstagande, och engagemang, vilket är något som kännetecknar din vardag som medarbetare på Sweco.

Ansökan
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi återkopplar till samtliga sökande. 

Kontakt
Har du några frågor eller funderingar kring tjänsten varmt välkommen att kontakta: 

Fredrik Larsen, Gruppchef 
076-835 81 96

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Falun
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej