Inaktiv platsannons

Automationsledare till bageriet i Göteborg

På Pågen bakar vi med kärlek - och vårt uppdrag är långsiktigt. Vi vill kunna lämna över ett bättre Pågen till framtida generationer. Hos oss har du möjlighet att ta stort ansvar och arbeta i en engagerande och inspirerande miljö med välkända produkter.

Om tjänsten

Automationsledare till bageriet i Göteborg

Automationsledare
Göteborg

Som automationsledare på Pågen kommer du att få en bred roll där du ansvarar för utvecklingen och satsningen av hållbara lösningar inom ditt teknikområde. Som marknadsledande i bageribranschen är vi investeringsvilliga, öppen för ny teknik och satsar hårt på ständiga förbättringar.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en automationsledare som ska ansvara för att leda, utveckla och motivera de medarbetare som ingår i din arbetsgrupp. Du ansvarar för att skapa tydlighet, rutiner och strukturer som främjar avdelningens utveckling. Som ledare på Pågen ska du ha förmåga att agera utifrån företagets värderingar, mål och nyckeltal. Vi lägger stor vikt vid ditt intresse av att utveckla medarbetare och din förmåga att skapa ett positivt klimat på arbetsplatsen.

Som automationsledare kommer du att ansvara för att förvalta och utveckla automationen på Pågen. Du kommer att driva underhåll och ombyggnadsprojekt av såväl fysisk anläggning som processnära styrsystem. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt med investeringar och förbättringar för att öka säkerhet och driftstillgänglighet. I huvudsak kommer du att jobba med programmeringen av befintlig maskinpark men vi lägger stor vikt vid att du är proaktiv och jobbar med hållbara och långsiktiga lösningar. Du utbildar och utvecklar teknikerna inom automation i nära samarbete med teknikchef, teknikledare och samordnare.

Dina kvalifikationer

 • Minst 5 års erfarenhet inom el- och automationsområdet.
 • Högskoleingenjör eller motsvarande erfarenhet.
 • Du har arbetat med driftsättning och optimering av styrsystem.
 • Erfarenhet av PLC/HMI programmering.
 • Vi ser gärna att du drivit förbättringsprojekt inom området.
 • Meriterande om du har arbetar inom livsmedels- eller processindustrin.
 • Kunskaper inom mekanik och pneumatik är meriterande.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera av dessa system då det används i anläggningen idag: Siemens, Mitsubishi, Modbus, Lenze, Maximo, Scada Citect.

Din profil
Du har goda ledaregenskaper och kan motivera och engagera dina medarbetare. Du sätter laget före jaget och drivs av att se dina medarbetare utvecklas och nå era gemensamt uppsatta mål. Som person är du en prestigelös lagspelare med god kommunikativ förmåga. Du är innovativ, handlingskraftig i ditt agerande och samtidigt noggrann. Du arbetar tvärfunktionellt för att möta uppsatta mål och nyckeltal, fattar snabba och effektiva beslut utan att göra avkall på kostnadsmedvetenhet och kvalitet. Viktigt att kunna agera självständigt, ta ansvar och kliva fram när situationen kräver. Du har ett utpräglat sinne för metodisk felsökning i tekniskt avancerad miljö och hanterar stressfyllda situationer på ett kontrollerat sätt.

Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta Niklas Sjöberg, teknisk chef  

Tjänsten är förlagd dagtid men arbete på helger och kvällar kan vid behov förekomma.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande. 

Vad erbjuder vi?
På Pågen bakar vi med kärlek - och vårt uppdrag är långsiktigt. Vi vill kunna lämna över ett bättre Pågen till framtida generationer. Det betyder att vi arbetar för att skapa hållbara lösningar och vi slösar inte med våra resurser. Vi samarbetar för att kunna vara modiga och tänka stort och nytt, och vi är nyfikna och lyssnar för att hela tiden lära mer. För att trivas hos oss tror vi att detta är värderingar som stämmer med dina egna. Hos oss har du möjlighet att ta stort ansvar och arbeta i en engagerande och inspirerande miljö med välkända produkter.

Vill du bli medarbetare på Pågen?

Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot spontanansökningar utan hänvisar alla sökanden till våra lediga tjänster som läggs upp här på vår hemsida. Kopplat till dessa kan vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR-lagen.

Arbetsmiljön i fokus

En god arbetsmiljö där våra medarbetare mår bra är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta baka bröd till kommande generationer, t.ex. att:

 • löpande se över arbetsmiljön, bedöma risker, åtgärda och följa upp för att förebygga risker för arbetsskador och arbetsrelaterad ohälsa.
 • skapa en stimulerande arbetsmiljö som ger möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling.
 • ha nolltolerans mot diskriminering, kränkande särbehandling och trakasserier.
 • mångfaldsaspekten alltid vägs in vid rekryteringar jämte verksamhetens behov av kompetens.
 • satsa på hälsofrämjande insatser och ha ett generöst friskvårdsprogram för medarbetarna.

Publicerad den

10-05-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel, Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej