Inaktiv platsannons

Innehållsskapande projektledare (Content Planner) till Mässor i Göteborg

Om tjänsten

Innehållsskapande projektledare (Content Planner) till Mässor

Svenska Mässan har nära hundra års erfarenhet av affärsutvecklande mötesskapande. Vi vill vara arenan för goda möten som skapar förutsättningar för att utveckla idéer och framtida affärer. Mässportföljen består av ett 30-tal egna varumärken jämte uppdragsmässor, som riktar sig till ett brett spektrum av branscher. Portföljen är i ständig utveckling för att möta våra kunders olika behov. Med ledande kompetens, gedigen erfarenhet och stor kapacitet skapar vi arenor för goda affärsmöjligheter på vår unika anläggning i stadens hjärta. Vår ambition är att vara våra kunders mest affärsskapande partner.
Svenska Mässan är en del av Svenska Mässan Gothia Towers.

Nu söker vi en engagerad projektledare o innehållsskapare till Svenska Mässan Gothia Towers

Inom mäss- och mötesverksamheten strävar vi efter att vara navet för de branscher och sektorer vi verkar inom. Vi vill vara arenan för goda möten som skapar förutsättningar för att våra kunder och partners ska utveckla affärer och verksamhet och i förlängningen bidra positivt till branschens utveckling. Vi erbjuder utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade kolleger på en arbetsplats i ständig förändring .

Nu söker vi en affärsdriven Projektledare/Content Planner till en av avdelningarna som samlar mässor och möten! 

Uppdrag o huvudsaklig målsättning

Svenska Mässan Gothia Towers vision är ”Att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen”. Vårt uppdrag är att främja det västsvenska näringslivet och det övergripande målet är lönsam tillväxt. Du bidrar aktivt genom din prestation, din inställning och dina insatser till att vi når våra mål och vår vision.  

Uppdraget består i att utveckla och förverkliga innehåll för mötesplatser inom avdelningen Mässor. Innehåll för en mötesplats består bland annat av konferenser, seminarier, scenprogram och aktiviteter under mässans genomförande, vilket skapar relevans för mötesplatsen och dess deltagare. Utöver våra utställare på mässgolvet är det innehållet som gör att människor, företag och organisationer vill delta på våra mötesplatser och ett kreativt innehållsskapandet är därför av ekonomisk och strategisk betydelse för oss. 

I den här rollen ser vi att du driver arbetet både självständigt och i nära samarbete med det mässteam du är del av samt även nära externa parters. Du förväntas kontakta och bjuda in talare från vitt skilda områden, specialister, forskare och el-installatörer såväl som näringslivstoppar och ministrar. Du ska även vara kreativ i arbetet att fylla ett program med ämnen och förslag på personer som är rätt för den/de branscher som mötesplatsen är verksam i. I arbetet med val av tex innehållsinriktning, teman och talare arbetar du nära respektive Affärsansvarig som också är ytterst ansvarig för mässprojektet.

I planeringsarbetet förväntas du bidra med lösningsorienterade förslag, särskilt viktigt när programmet är av hög strategisk betydelse för mässan. Du ansvarar för att förverkliga, projektleda och hålla ihop innehållet inom ett flera projekt parallellt.

Arbetet fördelas mellan innehållsskapande och administrativa uppgifter. Noggrannhet är av betydelse.  Exempelvis hanterar du information och kommunikation i de system som används i de olika projekten. Några av systemen är EBMS och Filemaker.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har god förståelse och flerårig erfarenhet av evenemang från t ex mäss- konferens och/eller mötesbranschen alt har du lett liknande arbete i ett större bolag (tex under Almedalsveckan) - i en projektledande roll. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av projektledning, programarbete och en förmåga att snabbt sätta dig in i aktuell bransch. 

Har du erfarenhet av kommunikation av innehåll du arbetat med är en merit. 

Vi ser att du är metodisk, noggrann och prestigelöst lösningsorienterad, gärna med ett samhällsengagemang. Vana vid att jobba i team är centralt.

Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 31 mars men urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan.

Vi ser fram emot din ansökan!


Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik och attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. Som medarbetare hos oss jobbar du tillsammans med ett stort, engagerat och sammansvetsat gäng och är med och utvecklar vår verksamhet, både nu och för framtiden. Inom Svenska Mässan Gothia Towers strävar vi efter en mångfald hos våra medarbetare och vi arbetar aktivt för att främja en inkluderande kultur. Bli en del av vår värld – det är här vi skapar upplevelser för livet.
Läs mer om oss på www.svenskamassan.se och www.gothiatowers.com.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/24

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Restaurang | Heltidsjobb (förstajobb)