Affärsstrateg i Stockholm, Göteborg, Malmö, Valfritt Atea kontor

Om tjänsten

Är du en taktiker som tycker om problemlösning? Har du ett sinne för affärer och strategier samtidigt som du gillar att vinna? Då är det här tjänsten för dig! Just nu söker vi dig som vill bli en del av vårt erfarna team på Bid Office Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Du kommer att tillhöra ett erfaret team som är experter inom affärstaktik och -strategi inom vår produktaffär. Teamet stöttar våra säljare i större affärer med offerter, anbud och i dialogen med både leverantörer och kunder. I rollen som affärsstrateg med kompetenser inom datacenter kommer du att bidra med att utveckla vårt arbete med offerter och anbud, både i den enskilda affären och övergripande utveckla vårt arbetssätt och stöd i anbudsprojekt. En central del i rollen är att skapa förutsättningar för och arbeta tillsammans med anbudsteam för att vi ska lyckas bättre i våra affärsmöjligheter inom affärsområdet Hybrid Platforms. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor.

För att lyckas i rollen

För att lyckas i tjänsten som affärsstrateg bör du ha följande kompetens:

 • Flerårig erfarenhet av anbudsarbete mot offentlig sektor
 • Flerårig erfarenhet inom försäljning av server/lagring och/eller nätverksutrustning
 • Hög analytisk förmåga
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Med goda resultat visat förmåga att arbeta med taktiska- och strategiska frågor i anbudsarbete
Vad vi söker hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en initiativtagande, analytisk person som tycker om att lösa komplexa problem. Det är ofta du själv som identifierar utmaningar eller fallgropar och engageras av att hitta lösningar eller lämpliga handlingssätt. Vidare har du lätt för att skapa förtroende i kontakt med kollegor, partners och kunder. Du har förmågan att tänka taktiskt i affärer där du kan se betydelse och vidare konsekvenser av olika vägval. Att stötta andra trivs du med samtidigt som du är tävlingsinriktad vilket får dig att göra det lilla extra för att vinna affärer. Projekten är korta och intensiva vilket gör att tjänsten passar dig som trivs att jobba i ett varierat men ibland högt tempo.

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram
Kontakta oss & mer information

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm, Göteborg, Malmö, Valfritt Atea kontor
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen