Teknisk projektledare VA till Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du projektleda stora och intressanta VA-projekt och jobba med den senaste tekniken inom branschen? Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i projektens alla faser och delta i stora och multidisciplinära VA-projekt där vi tillsammans ansvarar för den kompletta leveransen.

Varför jobba hos oss?
Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats som gör att du ges möjlighet att kunna styra dina dagar, i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Sweco finns med på Allbrights gröna lista över jämställda börsbolag och vi rankas högst av alla teknikkonsultbolag när yrkesverksamma civil- och högskoleingenjörer väljer sin drömarbetsgivare. Här finns det utrymme för nya idéer och inspiration för kreativa personer. Vi erbjuder dig en arbetsplats med stor möjlighet till utveckling, både tekniskt och personligt.

Swecos industri & energikonsulter erbjuder tekniska lösningar och metoder åt industrisektorn. Tjänsteutbudet är brett och omfattar projektering, produktionsutveckling, produktionsoptimering och investeringsplanering. Vi på Sweco deltar i stora och multidisciplinära VA-projekt där vi tillsammans ansvarar för kompletta leveranser. Vi arbetar ofta i nära samarbete med våra övriga teknikområden för att utveckla framtidens vatten- och avloppsreningsverk. Vi arbetar med automationslösningar, Industriell IT, Smart Industri mot process-, produktions och verkstadsindustrier över hela landet. Vi har både bred och djup kompetens i de flesta områden inom el och automation och en komplett kompetens för industriella projekt med samverkande projektering samt utformning av el- och automationssystem.

Vi är verksamma inom olika branscher såsom vatten & avlopp, kärnkraft, livs & läkemedel, kemiindustri, olja & gas, papper & passa och tillverkningsindustri. Att vi är certifierade systempartners med några av våra viktigaste leverantörer är för oss ett viktigt bevis på vårt expertkunnande.

Din framtida roll
Som Projektledare projekterar du om- och/eller nybyggnationer av vatten- och avloppsreningsanläggningar. Du medverkar i de riktigt stora och intressanta VA-projekten och arbetar med den senaste tekniken inom branschen. Projekten varierar från enstaka automationsprojekt till kompletta leveranser inom samtliga industrisegment. Uppdragen sträcker sig över projektens alla faser; från rådgivning och konceptutformning till detaljkonstruktion, genomförande och driftsättning. I det dagliga arbetet kommer du att jobba med:

• Förstudier, utredningar, projektering, systemhandlingar, funktionsbeskrivningar
• Programmering av PLC/HMI/DCS-system
• Elkonstruktion för processutrustning, ställverk
• Delta i försäljning som teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
• Vara med i utveckling av området och verktyg för effektiv engineering

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig med god erfarenhet som projektör, elkonstruktör eller programmerare av PLC/HMI/DCS-system inom VA industrin. Du har god erfarenhet av styrsystem från fabrikat såsom Siemens, ABB, Citect, Mitsubishi eller liknande. Du har erfarenhet av elkonstruktion i Elprocad eller andra på marknaden kända leverantörer. Du har arbetat med projektering, programmering, elkonstruktion, utcheckning och idrifttagning fram till färdig anläggning. Du talar och skriver flytande på både svenska och engelska.

För att trivas i rollen som konsult hos oss tror vi att du tycker att mötet med andra människor är både spännande och stimulerande. Du vill ha roligt på jobbet och ser samarbetet med kollegor och kunder som en naturlig del av vardagen. Du är stolt över din kompetens men ödmjuk inför andra människor. Du har förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt och känner ett stort ansvar för det du utför samtidigt som du har en god förståelse för kraven på måluppfyllelse och lönsamhet.

Ansökan
Ansök snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen