Inaktiv platsannons

Uppdragsledare / projektledare för multidisciplinära uppdrag inom infra – Stockholm / Öst

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du vara med och driva stora och utmanande projekteringsuppdrag inom Infrastruktur? Missa då inte tillfället att komma till oss på Sweco Transport Infrastucture för att vara med och skapa framtidens väg och järnväg! På Sweco skapar vi morgondagens samhälle – tillsammans! 

Vi söker nu erfarna uppdragsledare i Stockholm, Uppsala, Västerås och Norrköping. Det finns möjlighet till placering på samtliga kontor inom regionen.

Varför jobba hos oss?
Sveriges regering investerar 800 miljarder på väg- och järnvägsstrukturen under de kommande 10 åren. Vi ser ett stort rekryteringsbehov och erbjuder dig att komma till en trygg och väletablerad arbetsgivare med Nordens bredaste kunskapsbas inom väg, järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering till drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Som uppdragsledare på Sweco är du en nyckelperson i vår organisation och har en inflytelserik roll i framstående projekt som du driver tillsammans med ditt uppdragsteam. I vår verksamhet projektleder våra erfarna uppdragsledare bl.a. ombyggnationen på Stockholm central, Getingmidjan, Sveriges första höghastighetsbana Ostlänken, tunnelbanan till Nacka och Gullmarsplan/Söderort m.fl. 

Sweco erbjuder en flexibel och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till både teknisk och personlig utveckling. Som uppdragsledare hos oss får du möjlighet att leda kompetenta och entusiastiska medarbetare och göra goda affärer. Sweco erbjuder en arbetsplats med kollegor inom en stor mängd teknikområden och vi är stolta över att ha så mycket kompetens samlat under ett och samma tak.

Din framtida roll
Som uppdragsledare på Transport Infrastructure får du inflytande i ditt projekt från anbudsfasen, genom hela projektet till avslut med ditt uppdragsteam. Du ansvarar för, driver och utvecklar uppdraget i nära samarbete med såväl uppdragsorganisation som kund under uppdragets gång. Till din hjälp har du biträdande uppdragsledare, deluppdragsledare, teknikansvariga och många fler uppdragsresurser. Du kommer att arbeta i stora multidisciplinära infrastrukturprojekt med upp till flera hundra konsulter involverade från olika teknikslag.

En av våra uppdragsledare beskriver ett uppdrag och sina utmaningar så här:
”Tåg är av naturen långt hållbarare än många andra transportmedel, men det slutar inte där. 50 miljoner resenärer flödar årligen genom Centralen och år 2030 beräknas antalet vara det dubbla. Genom att projektera smart kan vi bidra till energieffektivare lösningar, återvinning av byggmaterial och minskat uttag av jungfruliga råvaror. Vi känner stolthet och engagemang över att vara med och utforma en av Sveriges mest välbesökta och kända platser.”

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har minst 8 års erfarenhet av att leda komplexa multidisciplinerade uppdrag inom Infra, och har ett helhetsperspektiv som ledare. Det är meriterande om du har erfarenhet i enlighet med de krav som Trafikverket och SLL ställer i sina upphandlingar för projekteringsuppdrag inom infra. Vi ser då exempelvis att du har tidigare erfarenhet av att leda projekteringsuppdrag inom väg- och järnvägsskedena, såsom väg- och järnvägsplan, systemhandling, bygghandling och/eller förfrågningsunderlag.

Vem är du?
Vi ser gärna seniora sökanden som brinner för att göra goda affärer, bidra med kundnytta och tycker om att entusiasmera och leda medarbetare i uppdragsorganisationen. Du är trygg i ditt ledarskap, van att samarbeta och leda andra ledare och drivs av att kontinuerligt utveckla ditt ledarskap. Du har förmågan att effektivt delegera ansvar och förstår vikten av god kommunikation i både interna och externa relationer.

En god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning för rollen.

Ansökan
Intervjuer och tillsättning av tjänsterna sker löpande och så länge annonsen ligger ute söker vi efter personer för aktuell tjänst. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Publicerad den

23-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej