Inaktiv platsannons

Projekt- och fastighetschef till Åhléns City Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 47 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Åhléns är den naturliga mötesplatsen, som ger kunden mervärde och inspirerar till nya upptäckter och möten samt erbjuder en engagerande mix av kvalitetsvarumärken inom kläder, inredning, barnartiklar och skönhet. Åhléns omsätter 4,7 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besökare. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Ayad Al-Saffar är huvudägare och vd för Åhléns.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 31 maj 2023
Arbetsuppgifter

Kundfokuserad projekt- och fastighetschef med goda ledaregenskaper sökes nu till Åhléns City Stockholm.

Åhléns varuhus är den plats där vi möter kunden och guidar till noga utvalda, prisvärda och hållbara produkter och lösningar för livets alla dagar. Vi vill att våra kunder alltid ska känna sig välkomna hos oss, känna att det är enkelt att handla, känna sig inspirerade och kunna lita på oss. Åhléns är ett värderingsstyrt företag och genom ett starkt affärsmannaskap blir vi lite bättre varje dag.

Åhléns City Stockholm är Åhléns Flagship Store och ett av Sveriges mest besökta platser. Varuhuset är unikt på många sätt, har en totalyta på 40 000 kvm och ungefär 13 miljoner besökare varje år. Till oss söker vi nu en Projekt- och fastighetschef.

Rollen innebär att sköta den tekniska förvaltningen av varuhuset såsom planering av underhåll, reparationer och renovering samt tillsammans med byggprojektteamet och andra interna intressenter utveckla varuhusets ytor för att maximera kundupplevelsen, försäljningen och resultatet. Inom rollens ansvar ligger också fastighetens ekonomi. Vi söker dig med både strategisk och operativ förmåga, har förmåga till helhetssyn och förståelse för hur alla företagets intressenter behöver samverka för att uppnå det bästa resultatet.

Du har goda ledaregenskaper genom att du planerar, leder och styr samtidigt som du har en förmåga att entusiasmera och motivera dina kollegor och medarbetare. Du använder dina relationsbyggande kompetenser då din kontaktyta är stor mot både hyresgäster, driftpersonal, entreprenörer och alla interna intressenter.

Rollen passar dig som har tidigare erfarenhet av projektledning, gärna inom större projekt, inom fastighetsförvaltning och/eller byggbranschen och vill bidra till arbetet att skapa Sveriges bästa Shoppingupplevelse.

I rollen ingår att;

  • Ansvara för att drift, utveckling och säkerhet inom fastigheten, samt att den utförs enligt gällande lagstiftning.
  • Utmana kostnader och processer för ständig utveckling.
  • Samordna och prioritera gruppens löpande projekt.
  • Löpande utvärdera och planera behov för investeringar i fastigheten.
  • Ha en tät dialog med fastighetsägaren och fastighetsförvaltaren.
  • Utmana och säkerställa den bästa och mest ekonomiska leveransen av våra samarbetspartners.
  • Projektleda små liksom större ombyggnationer.
  • Vara länken mellan interna och externa parter och skapa långsiktiga relationer för att tillsammans skapa den bästa kundupplevelsen.
  • Arbetsleda teamen, om en fastighetsskötare/IT-support och byggprojektgruppen.
  • Utifrån affärsmannaskap leverera resultat i enlighet med varuhusets mål och nyckeltal.
  • Ansvara för säkerhet och arbetsmiljöarbete för varuhuset inom ditt område.
Kvalifikationer

Till oss tar du med dig:

  • Flera års erfarenhet av att arbeta med fastighetsförvaltning, såväl teknisk- som ekonomisk.
  • Erfarenhet av att leda större projekt som involverar många intressenter.
  • Förhandlingsvana.
  • Ett intresse och kunskap av teknik, ekonomi och arbetsledning.

Personliga egenskaper och sociala färdigheter

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. För att trivas hos oss bör du vara en självgående och initiativtagande person som har lätt för att kommunicera och knyta kontakter med människor i olika situationer. Du trivs med ett stort ansvar och i en ledande roll, där stora krav ställs på förmågan att fatta beslut och hantera flera parallella arbetsuppgifter. Du tilltalas av att arbeta med utveckling och förnyelse.

Du blir en del av ett mindre team, men som är en del av ett stort varuhus och en väletablerad organisation. Du rapporterar till varuhuschefen och ingår i ledningsgruppen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på heltid. Vi ser gärna att du kan börja hos oss i så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid.

Urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är ambitiösa och vill ge allt på jobbet men värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej