Projektledare till Swecos projektledningsverksamhet i Karlskrona

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du ha variation i dina uppdrag och goda förutsättningar för att växa med uppgiften? Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?

Swecos projektledare erbjuder kvalificerade projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnadsprojekt.

På Sweco står ledarskapet och utvecklingen av nuvarande och framtida ledare i centrum. Vi är en affärsdriven verksamhet som bygger på att vi lyckas rekrytera och behålla de bästa experterna. Därför finns det också goda möjligheter att utvecklas i ledarrollen hos oss. Vår kultur präglas av att vi värdesätter varandras kompetens och prioriterar erfarenhetsutbyte som ett sätt för alla att växa.

Din framtida roll

Som projektledare på Sweco får du arbeta med olika typer av projekt, både i storlek och karaktär. Gruppen i Karlskrona är nystartad vilket innebär att du kommer in i spännande tid som kommer kräva stort engagemang och fokus på marknaden. Du kommer ges möjligheten att vara med och skapa något nytt och forma gruppen från start.

Rollen innebär bland annat att:

 • Leda det gemensamma arbetet mot projektets övergripande mål och rapportera direkt till uppdragsgivaren
 • Alltid sträva efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket förutsätter ett starkt team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete
 • Att planera, genomföra och följa upp de projekt som du leder

Du kommer utgå från kontoret i Karlskrona men gruppen har ett geografiskt område som stäcker sig över hela sydost.

Den vi söker – är det du?

Vi tänker oss att du är en kommunikativ och nyfiken person som effektivt söker lösningar för att komma framåt. Du är öppen och entusiastisk, driver saker från idé till målgång och har viljan att bygga framgångsrika projektteam. Att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder ligger högt på din lista. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer, därför ser vi att du är affärsorienterad och driver ett pågående arbete för att utöka dina nätverk.

Vi söker dig som har:

 • Civil- eller högskoleingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, teknik eller motsvarande och har minst fem års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen, antingen som beställare, byggentreprenör och/eller konsult
 • Tidigare erfarenhet från ny-, till- eller ombyggnadsprojekt
 • Kompetens inom PBL och AB/ABT
 • Erfarenhet av affärsmannaskap och marknadsarbete

Det är meriterande om du är:

 • Certifierad kontrollansvarig och/eller besiktningsman
 • Utbildad i BAS-P/U
 • Erfarenhet av att utföra/delta vid entreprenadbesiktningar
 • Erfarenhet av projekteringsledning, samverkansprojekt och/eller projektledning i komplexa miljöer

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. På grund av semestertider kan återkoppling dröja till efter mitten på augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Karlskrona
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen