Inaktiv platsannons

Ekonomichef med koncernredovisningsansvar i Malmö

På Pågen bakar vi med kärlek - och vårt uppdrag är långsiktigt. Vi vill kunna lämna över ett bättre Pågen till framtida generationer. Hos oss har du möjlighet att ta stort ansvar och arbeta i en engagerande och inspirerande miljö med välkända produkter.

Om tjänsten

Ekonomichef med koncernredovisningsansvar

Trivs du i en bred redovisningsroll där du som ledare får möjlighet att jobba nära ditt team i ett prestigelöst företag med ett högt tempo? Har du lång erfarenhet av redovisning och är van att vara involverad i allt från ax till limpa och brinner lite extra för koncernredovisning? Då kan det vara dig vi letar efter till denna tjänst!

Om uppdragsgivaren
Pågen är ett familjeföretag i femte generationen och är Sveriges ledande bageri med produkter inom förpackat färskt bröd, jäst kaffebröd, skorpor samt korv- och hamburgerbröd. Med två bagerier där duktiga bagare bakar dag som natt och med medarbetare över hela landet kan Pågen varje dag förse landets butiker och konsumenter med färskt bröd. Pågen har ett långsiktigt och hållbart perspektiv med omsorg om sina medarbetare, kunder, konsumenter och vår jord. Idag bakar och säljer Pågen ca 60 olika produkter som hittar du i alla svenska matbutiker, i Danmark, Norge, Finland och Tyskland. Vissa produkter exporteras till 25 olika länder. Företaget som har sitt huvudkontor i Malmö har en stark utveckling och tillväxt och verkar i en stabil bransch. Omsättningen är knappt 4 miljarder SEK. Mer information hittar du på www.pagen.se

Beskrivning av tjänsten
I rollen som redovisningschef har du övergripande ansvar för redovisningen inklusive koncernredovisning för totalt ca 15 bolag. Till din hjälp har du ett team av totalt 6 personer som du leder och coachar på daglig basis och du rapporterar direkt till ekonomichefen. Redovisningsavdelningen sköter löpande redovisning, månads- och årsbokslut, deklarationer, årsredovisningar, koncernkonsolidering etc. I rollen ingår även att redovisningsmässigt hantera eventuella nya bolag, såväl intern som extern rapportering med inslag av finansiella analyser samt vidareutveckling av processer och rutiner, cashflow och likviditetsplanering, underlag för försäkringar samt hantering kring transfer pricing. I din roll som ledare för avdelningen tar du ett ansvar för kompetensutveckling i teamet och där du tillsammans med ditt team blir ett viktigt stöd till organisationen i redovisningsrelaterade frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Säkerställa månads- och årsbokslut samt intern- och extern rapportering
– Redovisnings- och skattefrågor
– Transfer Pricing
– Koncernkonsolidering
– Leda arbetet med att upprätta och säkerställa samtliga årsredovisningar (bolag samt koncern) och bolagsdeklarationer
– Kontakt med revisorer, banker och myndigheter
– Systematiserad bolagsdokumentation och formalia
– Löpande bokföring och reserveringar i vissa bolag
– Ansvar för redovisningsmässiga rutiner
– Likviditetsplanering och cashflowrapportering
– Projekt relaterade till ekonomifunktionen

Du välkomnas in i ett bolag som är marknadsledande och som präglas av en snabbrörlighet och prestigelöshet där alla känner delaktighet i verksamheten. Du erbjuds en bred roll där det läggs stor vikt vid att leda och utveckla teamet så att ni fortsätter känna arbetsglädjen som präglar ert dagliga jobb.

Vem är du?
Du har en akademisk examen med inriktning mot redovisning och flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du tagit stort ansvar för redovisning, konsolidering och rapportering, helst från större producerande bolag. Kanske har du din bakgrund från någon revisionsbyrå och sedan fortsatt i roller i olika ekonomifunktioner där du ansvarat för redovisning och konsolidering men även byggt på med ledar- chefserfarenhet. Du känner dig väl förtrogen med redovisnings- och skatteregler och har erfarenhet av K3 regelverket och på ett noggrant och strukturerat sätt ansvarat för att kvalitetssäkra rapportering enligt gällande rutiner. Du är en van användare av BI-verktyg, olika affärs- och ekonomisystem samt duktig på att kommunicera i såväl tal som skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Som person är du engagerad, driven och serviceinriktad samt noggrann, systematisk med en god organisatorisk förmåga. Vidare har du lätt för att sätta dig in i nya frågeställningar och har en god analytisk kapacitet samt är van att jobba effektivt med ständiga förbättringar inom avdelningen för att jobba effektivt. Du är trygg och jordnära där du med ditt coachande förhållningssätt ständigt leder och vidareutvecklar ditt team där du lägger stor vikt vid att ha en öppen dialog där du kan visa vägen framåt samtidigt som du är ett bollplank i redovisningsfrågor. Vidare har du en prestigelös och positiv inställning där du ser till att ni löser problem tillsammans och säkerställer kunskapsutveckling inom teamet. Du är flexibel och har lätt för att växla mellan högt tempo med fokus i leverans samt att se till att där finns utrymme för delaktighet i ett team där ni finner glädje och energi.

Ansök via länken: 

 

 
 
Vill du bli medarbetare på Pågen?

Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot spontanansökningar utan hänvisar alla sökanden till våra lediga tjänster som läggs upp här på vår hemsida. Kopplat till dessa kan vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR-lagen.

Arbetsmiljön i fokus

En god arbetsmiljö där våra medarbetare mår bra är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta baka bröd till kommande generationer, t.ex. att:

  • löpande se över arbetsmiljön, bedöma risker, åtgärda och följa upp för att förebygga risker för arbetsskador och arbetsrelaterad ohälsa.
  • skapa en stimulerande arbetsmiljö som ger möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling.
  • ha nolltolerans mot diskriminering, kränkande särbehandling och trakasserier.
  • mångfaldsaspekten alltid vägs in vid rekryteringar jämte verksamhetens behov av kompetens.
  • satsa på hälsofrämjande insatser och ha ett generöst friskvårdsprogram för medarbetarna.

Publicerad den

25-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej