Inaktiv platsannons

Undersköterska Nattjänst till Andningsenheten vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna

Är du undersköterska med erfarenhet av barnsjukvård som önskar kombinera detta med avancerad medicinteknik?  Då är det kanske dig vi söker till vår andningsenhet! Vi... Omfattande kompetens inom medicinteknik, lungsjukvård och nedsatt...

Om tjänsten

Är du undersköterska med erfarenhet av barnsjukvård som önskar kombinera detta med avancerad medicinteknik?  Då är det kanske dig vi söker till vår andningsenhet!

Vi erbjuder
 • Omfattande kompetens inom medicinteknik, lungsjukvård och nedsatt andningsfunktion, vi arbetar i ett tvärprofessionellt team tillsammans med biomedicinskanalytiker, sjuksköterska och barnlungläkare.
 • Duktiga och erfarna kollegor, där de flesta kollegor har lång erfarenhet av barnsjukvård.
 • Arbete med den senaste medicintekniken inom området.
 • Arbetstid: natt, måndag till söndag 

Självklart får du också ta del av de generella  som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om oss

Andningsenheten vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna är en riksspecialitet för barn och ungdomar(0-18 år) med andningsrelaterade sjukdomar. Detta omfattar såväl sjukdomar i lungor och luftvägar som rubbningar i reglering av andningen. Andningsenheten bedriver även mottagningsverksamhet samt utredningar inom slutenvård. hos oss vårdas barn från hela Sverige.  Vi är en spännande enhet som finns i anslutning till, och i samarbete med, andnings-, lung- och respirationsenheten. Patientens behov, medarbetarens delaktighet och nytänkande är centrala begrepp hos oss.

Om tjänsten

Omvårdnad av barn och ungdomar med andningsrelaterade sjukdomar. Barnen utreds för eventuellt behov av andningsunderstöd, som exempel BiPAP /respirator eller syrgas. Huvuduppdraget avser avancerad nattliga andningsregistreringar där alla undersökningar är omfattande. I arbetet ska du vara teknisk kunnig och ha lätt för att lära och använda olika medicintekniska hjälpmedel och system. Patienterna kommer för nattlig undersökning och har med sig vårdnadshavare som sköter omvårdnaden av barnet medan du sköter tekniken kring barnet. Detta görs självklart med barnets fokus i åtanke och med dig som stöd för vårdnadshavarna.

Vi har två vårdplatser nattetid men har även ambulerande undersökningar på andra vårdavdelningar där man som undersköterska övervakar undersökningen under natten. Enheten ska bestå av tre undersköterskor som arbetar ensamma eller i par.

I arbetsuppgifterna ansvarar du för:

 • Att säkerställa att rätt teknisk utrustning finns på plats och fungerar.
 • Att koppla upp patienten till den medicinska utrustning som behövs för undersökningen.
 • Utrustningen och mätvärden kontrolleras och dokumenteras kontinuerligt under natten.
 • Om utrustningen larmar eller visar avvikande värden under registreringen genomförs felsökningar och åtgärder av dig direkt.

I perioder kan det bli aktuellt med arbete inom andra verksamheter.

Kvalifikationer

Krav:

 • Undersköterskeutbildning i form av omvårdnadsprogrammet (2500 gymnasiepoäng), Komvux vårdutbildning (minst 1350p) eller motsvarande undersköterskeutbildning.
 • Arbete med barn inom Akutsjukvård under minst två års tid.
 • Kunskaper i Svenska motsvarande C1-nivå, då kommunikation sker på svenska.

Meriterande:

 • Vidareutbildning inom barnsjukvård.
 • Erfarenhet från arbete i medicinteknisk miljö, barn-, intensiv- eller akutsjukvård.


Varmt välkommen med din ansökan! 


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet. På https://www.karolinska.se/for-patienter/astrid-lindgrens-barnsjukhus/jobba-pa-astrid-lindgrens-barnsjukhus2/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Publicerad den

22-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Medicin / Sjukvård | Deltidsjobb