Inaktiv platsannons

Head of Financial Controlling i Stockholm

Vår breda verksamhet gör att vi kan erbjuda livslånga karriärmöjligheter med olika inriktning inom varierande branscher, länder, företag och specialistområden. På Lantmännen slutar du aldrig lära dig nya saker.

Om tjänsten

 • Ansök senast: 12 juli 2023
Arbetsuppgifter

Är din passion också att göra positiv skillnad inom livsmedel? Bli en del av Cerealia, där vi tillsammans förenar ett starkt affärsfokus med ett brinnande intresse för människor i syfte att uppnå vår vision; att bli Nordens ledande livsmedelsföretag. Vi är en del av Lantmännen, en stor koncern med verksamhet globalt. Vi inspirerar och lyfter varandra på vägen mot våra mål - och vi vill ha med dig på vår resa!

Lantmännen Cerealia rekryterar nu till tjänsten som Head of Financial Controlling. Detta är en möjlighet att få ta ett helhetsgrepp om koncernredovisning samt konsolidering i ett multinationellt bolag. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av liknande roll där du drivit och utvecklat ekonomifunktioner för att möta framtidens krav på effektiva processer med robusta system och högt medarbetarengagemang.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Head of Financial Controlling:

I rollen som Head of Financial Controlling har du det övergripande ansvaret för affärsområdets koncernredovisning, konsolidering, skatt och transfer pricing. Tyngdpunkten ligger på att kvalitetssäkra koncernredovisningen och säkerställa att lagar, regler och interna Group policys efterlevs. Du deltar, tillsammans med andra funktioner, i att utveckla, övervaka, utvärdera samt rekommendera förbättringar av processer och policyer. Förändringsarbete pågår och en viktig del i rollen framåt blir att fortsätta utveckla finansorganisationen genom att digitalisera, effektivisera och dokumentera processer och rutiner tillsammans med kollegorna inom Finance.

 • Leda den dagliga verksamheten inom financial controlling, vilket involverar uppgifter inom bland annat konsolidering, cash flow, transfer pricing, corporate tax och risk management.
 • Personalansvar för en financial controller.
 • Månatlig rapportering till koncernen i enlighet med relevanta regelverk och IFRS.
 • Proaktivt identifiera, utveckla och implementera effektiva och standardiserade processer, policys och interna kontroller – ”ways of working”.

I rollen rapporterar du till CFO och arbetsplatsen finns på huvudkontoret som är beläget på Kungsholmen, Stockholm.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har följande:

 • Civilekonom eller motsvarande
 • Mycket goda kunskaper inom redovisning, IFRS, koncernredovisning och konsolidering
 • Erfarenhet av företagsbeskattning och internprissättning
 • Tidigare erfarenhet av att kartlägga och dokumentera processer och policys
 • Flerårig erfarenhet av att leda i förändring, gärna i matrisorganisation
 • Systemstark
 • IFRS

Önskvärt är:

 • Tidigare erfarenhet från tillverkande industri
 • Erfarenhet av digital uppdatering och effektivisering av redovisningsarbetet
 • Erfarenhet av att arbeta i en multinationell miljö

Personliga egenskaper:
I denna roll som Head of Financial Controlling kommer du att ha nytta av dina strukturerade och ordningsamma egenskaper. Du är kommunikativ, utvecklingsorienterad och förstår vikten av samarbete. Samtidigt som du har ett naturligt driv och är duktig på att nätverka så är du också är tydlig och trygg som person. Ansvarstagande och självgående är egenskaper som kommer vara helt avgörande för framgång i denna roll.

Lantmännen Cerealia som arbetsgivare:
På Lantmännen värdesätts engagemang och vilja att utvecklas. Eftersom våra affärer grundas i en långsiktig approach där ansvarstagande står i fokus, premieras ett affärsmässigt driv i kombination med egenskaper så som öppenhet, handlingskraft och helhetstänk.

Och oavsett var du arbetar inom Lantmännen vill vi att du ska se och kunna bidra till helheten vi skapar tillsammans. Därför jobbar vi för att skapa en inkluderande kultur med starkt fokus på samarbete. Så är du en lösningsorienterad person med öppet sinne som vågar testa nya vägar framåt, som söker möjligheter att utveckla både dig själv och världen omkring dig på ett sätt som gör skillnad för samhället och människors vardagsliv – då har du kommit helt rätt.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Lantmännen med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm070-712 9808 eller Jessica Blomgren073-942 5891. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

22-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Lantbruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Lantbruk | Deltidsjobb