Inaktiv platsannons

Personalplanerare - strategisk i Stockholm

... Som Personalplanerare har du en väldigt viktig roll på MTR. Tillsammans med fem kollegor i strategisk personalplanerings-teamet arbetar du med att optimera våra kundnära...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Som Personalplanerare har du en väldigt viktig roll på MTR. Tillsammans med fem kollegor i strategisk personalplanerings-teamet arbetar du med att optimera våra kundnära medarbetares arbetspass och scheman utifrån parametrar såsom robusthet, ekonomi och medarbetarnöjdhet. För detta använder vi ett system med en optimeringsmotor som du arbetar med att kalibrera.
Du blir specialist inom ditt område där du både tar fram analyser inför beslut samt arbetar med att justera lagd planering inför planerade avvikelser i driften. Du ansvarar för en robust och kostnadseffektiv planering som möjliggör bästa möjliga service till våra resenärer. Ditt arbete påverkar Mälardalsregionens kollektivtrafik och bidrar till att ställa om till ett klimatsmartare resande.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
driva och delta i förbättringsprojekt relaterade till dina ansvarsområden. Exempel på pågående projekt är automatiserad operativ schemaläggning
scenariotesta olika lösningar för att identifiera bästa lösning utifrån våra mål
anpassa lagda planer efter banarbeten och justeringar i tidtabell

Som strategisk personalplanerare har du en central roll för MTR Pendeltågens resurshushållning och robusthet, vilka bägge har stor påverkan på vår ekonomi och våra resenärers nöjdhet säger Torbjörn Hammas, strategisk personalplanerare för lokförare.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en vilja att utvecklas och också aktivt bidra till verksamhetens utveckling. Som person är du analytisk, noggrann, resultatorienterad och nyfiken. För att söka denna roll vill vi att du har en akademisk utbildning.

Vidare ser vi gärna att du har:
Arbetat i liknande roll eller har annan erfarenhet från järnvägsbranschen
En akademisk utbildning inom exempelvis logistik
Har erfarenheter från andra personalintensiva verksamheter

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Patrik Granberg, Chef för Strategisk Personalplanering, patrik.granberg@mtr.se. För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Beatrice Björnsdotter, beatrice.bjornsdotter@mtr.se
Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-08-01

Ansökan

Ansök senast: 2023-07-03
Referensnummer: C142726

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Patrik Granberg Chef Strategisk Personalplanering

    Mail:

Publicerad den

19-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)