Inaktiv platsannons

Erfaren trafikplanerare till MTR i Stockholm

... Som Trafikplanerare arbetar du så väl strategiskt med framtida tågplaner och tidtabeller för att möta resandeutvecklingen i Stockholm och Mälardalen på lång sikt, som...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Som Trafikplanerare arbetar du så väl strategiskt med framtida tågplaner och tidtabeller för att möta resandeutvecklingen i Stockholm och Mälardalen på lång sikt, som taktiskt med omplanering för banarbeten och evenemangstrafik vid större händelser inom ramen för årets tågplan. Du ansvarar för en robust och kostnadseffektiv trafikplanering som ger bästa möjliga service till våra resenärer utifrån de förutsättningar som sätts av så väl politiskt definierade utbudsmål som av trafikförvaltningens beställning. I arbetet ingår att förankra och pedagogisera lösningar och förslag hos uppdragsgivare, operativa enheter och övriga intressenter samt att utvärdera och följa upp utförd trafik i syfte att förbättra framtida trafiklösningar.

Du förväntas driva och delta i trafikplaneringsarbetet, det vill säga vara med och räkna och simulera fram de bästa lösningarna som ger ett bra utbud, en hög punktlighet och ett stabilt resursutnyttjande. Du arbetar i ett team av likasinnade motiverade och analytiska kollegor. Resultatet av ditt arbete är en del av förutsättningarna för den operativa driften vilket även ställer krav på ett samarbetsinriktat förhållningssätt mot andra interna funktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
Har en akademisk examen med teknisk eller ekonomisk inriktning
Har minst tre års erfarenhet inom tågtrafik / tågplanering
Tidigare erfarenhet av programvaran IVU, simuleringsverktyget RailSys och/eller programmeringsspråket Python är mycket meriterande
För att trivas hos oss tror vi att du är en person som stimuleras av att arbeta i förändring och att du har en vilja att själv utvecklas och bidra till verksamhetens utveckling

Som person är du:
Analytisk och innehar en logisk förmåga att väga olika lösningar mot varandra och för att kunna hitta de bästa trafiklösningarna
Kommunikativ med god presentationsförmåga
Initiativrik och drivande
Flexibel genom att kunna arbeta utifrån både kund- och medarbetarperspektiv
Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
Strukturerad

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Olov Lindfeldt, Trafikplaneringschef, via olov.lindfeldt@mtr.se. För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Melin, Talent Acquisition Partner, via hanna.melin@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-07-05
Referensnummer: C145102

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Olov Lindfeldt

    Mail:

Publicerad den

16-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)