Inaktiv platsannons

Projektledare till Kiruna

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vi söker en erfaren projektledare till Sweco Management med mycket goda ledaregenskaper till vår infraprojektgrupp i Gällivare/Kiruna där vi erbjuder management-och projektledartjänster. 
Uppdragen omfattar allt ifrån mindre till stora komplexa projekt inom exempelvis gruvor, industri- och energianläggningar, vägar, VA och den samhällsomvandling som sker i Malmfälten.

Placeringsort är Kiruna.

Varför jobba hos oss?
Att arbeta hos Sweco innebär att man arbetar med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet.

Din framtida roll
Som projektledare arbetar du med exempelvis:

 • Att leda det gemensamma arbetet mot projektets övergripande mål och rapporterar i projektet till uppdragsgivaren och du strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket förutsätter starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete.
 • Att planera, genomföra och följa upp de projekt som du leder. 
 • Att utveckla nya och befintliga kundrelationer samt våra affärer.

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig som har:

 • Civil- eller högskoleingenjörsexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Mer än 5 års arbetslivserfarenhet som projekt- eller byggledare, arbetsledare, platschef, projekteringsledare eller likvärdigt.

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande och affärsmässig med ett etablerat kontaktnät inom branschen. Då vi arbetar i projektform är ett projektledarsinne en förutsättning för att trivas i rollen samt att du känner dig bekväm i kundrelationer. 

På Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Följande egenskaper värdesätter vi:

 • Managementpersonlighet med bra social kompetens, mycket goda ledaregenskaper som leder projektteamet lösningsorienterat med gott samarbetsklimat och du når uppsatta mål.
 • Kommunikativa egenskaper och strukturerat arbetssätt är också en fördel.
 • Affärsdriven, engagerad, nyfiken och tycker om att pröva nya arbetsuppgifter.
 • Socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och skapar kontakter och relationer.
 • Du är bra på att organisera och prioritera ditt och andras arbete.
 • Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder.
 • Vi ser gärna att det finns ett långsiktigt samarbete framför oss där vi utvecklas tillsammans med våra kunder.
 • God datorkunskap och goda kunskaper i svenska både skriftligt och muntligt är nödvändigt, då detta är en förutsättning för de uppdrag vi arbetar i.

Ansökan
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande löpande under rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

25-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kiruna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej