Inaktiv platsannons

Teknikansvarig väg, gata och mark till Malmö

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Sweco söker erfarna teknikansvariga med inriktning på väg, gata och mark. Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet inom väg-, gatu- och markprojektering och som vill ta det till nästa nivå. Är du personen som är noggrann, driven och har lätt för att ta dig an nya utmaningar? Är du personen som gärna jobbar digitalt och ser det som en självklarhet att arbeta med effektiviseringar? Ta då chansen att bli Swecos nästa teknikansvariga och arbeta tillsammans med CAD-experter, projektörer, utvecklare och andra teknikintresserade.

Aktuell placeringsort är Malmö alternativt hybridlösning. Hos oss finns också stor flexibilitet att delvis arbeta från hemmakontoret, och många samarbeten och möten sker över Teams, både i projekt och som grupp.

Vi söker dig med rätt kunskap! Så sök gärna även om orten inte är där du bor.

Varför jobba hos oss?

Swecos konsulter inom mark och anläggning arbetar med projektering och konstruktion i såväl stora som små infrastrukturprojekt. Hos oss finns samlad kompetens inom väg-, gatu- och markprojektering, anläggningskonstruktion, geoteknik, berg och mätningsteknik.

I rollen som teknikansvarig erbjuds du möjlighet att vidareutveckla din roll som teknikansvarig. Samtidigt kommer du få möjligheten till att bidra till gruppens utveckling och bolagets digitaliseringsresa. Du kommer även vara den som stöttar kollegor och projekt med din expertis inom teknikområdet.

Sweco erbjuder arbete i en stimulerande miljö att trivas och utvecklas i. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

På våra kontor sitter du tillsammans med spetskompetenser inom många skilda discipliner i en miljö som främjar samarbete och social samvaro. Både projekt och gruppaktiviteter sker digitalt i stor utsträckning, men vi lägger även stor vikt i att ses på kontoren.

Din framtida roll

Som teknikansvarig kommer du arbeta som ledare av projektörer och projekteringssamordnare med inriktning på vägar, gator och mark. Du ansvarar för planering, ekonomi, framdrift och styrning inom teknikområdet. Dina kunder är såväl Trafikverket som kommuner och privata aktörer i både stora och små projekt. Din tjänst innebär både nationellt och internationellt samarbete.

Du har gärna god erfarenhet av CAD-programvaror och 3D-projektering. Du behöver inte vara den som utvecklar, men du stöttar andra i arbetet kring effektivisering och automatisering för teknikområdet.

Vem är du?

Som person är du engagerad, nyfiken och en van problemlösare. Du tar ansvar för dina uppgifter och trivs med att arbeta i en ledande roll som kräver god social förmåga med externa och interna kontakter. Följande egenskaper är viktiga: 

 • Lösningsorienterad
 • Affärsdriven, engagerad och nyfiken
 • Kommunikativ och bra på att samarbeta
 • Strukturerad och kan organisera och prioritera ditt och andras arbete
 • Lagspelare

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Du mycket god förståelse i arbetsuppgifter som kretsar kring:

 • 2D-projektering
 • 3D projektering
 • BIM inom teknikområdet
 • Säkerställa arbetsflöden till leveranser
 • Arbeta med integrerad projektering
 • Dokumentera och upprätta instruktioner avseende metodik/teknik
 • Kund och affär

Du bör ha ett intresse för:

 • Effektivisering
 • Automatisering
 • Digitalisering

Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av teknikansvarig och projektering, men vill gå till en grupp med högt digitaliseringsintresse.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

 • har minst 5 (fem) års erfarenhet och en bakgrund som teknikansvarig inom väg, gata och mark.
 • vill ta ett stort ansvar inom gruppen där du får vara med och driva gruppens arbete och våra projekt.
 • har grundkunskaper i programvaror likt Autodesk Civil3D, Novapoint eller Bentley PowerCivil/OpenRoads Designer.
 • har en högskole- eller civilingenjörsexamen och vi ser att du är en nyfiken person som vill vara med och påverka branschen.

Stor vikt sätts på din förmåga att skapa nya affärer samt utveckla befintliga.

Ansökan 

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej