Inaktiv platsannons

Teknikområde Trafikanalys och logistik söker utredare inom godslogistik med särskilt fokus på intermodalitet och sjöfart till flertalet orter i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Vi hjälper er navigera rätt i en föränderlig värld. Ett transporteffektivt och fossilfritt godstransportsystem är avgörande för att säkerställa en hållbar samhällsutveckling. Godstransportsystemet står inför utmaningar i form av exempelvis globalisering, ökad digitalisering och elektrifiering som behöver lösas. Vill du vara med oss och tänka idag för att utforma framtidens gods- och logistiklösningar. Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?
Vi söker dig som vill vara en del av vår gemenskap och brinner för att förbättra och utveckla våra kunders transportlösningar. Inom godslogistik arbetar vi i kompetensinriktade grupper och ofta har du kollegor på flera kontor runt om i Sverige. Vi arbetar efter att gemensamt utveckla verksamheten och varandra för att kunna erbjuda det bästa teamet för uppdragen. Våra kunder kommer från både det privata näringslivet och offentlig förvaltning vilket innebär varierande och spännande uppdrag.

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Möjliga placeringsorter är: Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Linköping. Men vi är även flexibla med andra orter.

Din framtida roll
Som utredare inom godslogistik kommer du exempelvis att:

 • arbeta med godskartläggningar
 • hjälpa våra kunder med underlag till godstransportstrategier eller med stöd och rådgivning kopplat till olika delar av logistikkedjan
 • agera operativt stöd
 • göra analyser kopplat till gods- och transportflöden och transportslagsövergripande planering
 • arbeta med lokaliseringsanalyser för godsterminaler och logistikcenter
 • utveckla kundrelationer och sälja in egna uppdrag
 • ha stora möjligheter att påverka framtiden genom att jobba med de mest aktuella frågorna i branschen

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig som har:

 • relevant utbildning högskola/universitet alternativt likvärdig erfarenhet förvärvad från yrkeslivet
 • tidigare har minst 10 års arbetslivserfarenhet
 • tidigare jobbat i olika roller inom gods- och logistikbranschen, exempelvis som konsult och inom näringslivet.
 • bred kunskap inom transport-och logistikbranschen
 • erfarenhet av att ha jobbat med strategiska frågor kopplat till godstransporter inom sjöfarten
 • sort kontaktnät och en vilja att jobba med att driva in affärer

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med utredningar eller analyser kopplat till intermodala transporter, transporter av farligt gods, HCT (High Capacity Transports), citylogistik samt elektrifiering av tunga transporter.

Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas och som vill vara med och utveckla dina kollegor och kunder. Vi söker dig som tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

Läs mer om våra tjänster inom trafik- och infrastrukturplanering här:

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-08-31. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

25-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej