Inaktiv platsannons

Intresseanmälan IT-konsulter inom samhällsutveckling – Systemutveckling, BIM-/Informationssamordning, Datasamordning, GIS – Luleå

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du arbeta med att utveckla smarta och hållbara städer och samhällen? Har du bakgrund inom systemutveckling, BIM-/informationssamordning, datasamordning, GIS och geodata? Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med rätt personer och du är varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan om du tror att det här är arbetsplatsen för dig!

Varför jobba hos oss?
På Swecos division Digital Services får du jobba i digital framkant och vi lägger stor vikt vid lärande och utveckling. Bland dina framtida kollegor finner du BIM-experter, digitaliseringsledare, data- och informationssamordnare, geodataexperter, GIS-experter, FME-experter och systemutvecklare och andra IT experter.

Att ha kul tillsammans på jobbet och lära av varandra är viktigt för oss, liksom att ha bra balans mellan arbete och fritid. Vi är måna om att du ska kunna lägga upp dina dagar flexibelt och få vardagen att gå ihop.

Sweco har blivit utsedd till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vi arbetar aktivt med hållbarhet, jämställdhet och mångfald. Det betyder bland annat att vi arbetar enligt FN:s hållbarhetsmål, att vi finns med på den gröna listan över jämställda börsbolag och att vi rekryterar kompetensbaserat.

Din framtida roll
Som konsult på Sweco är du med och formar framtidens smarta och hållbara samhällen. Du uppskattar konsultarbetet och relationen med våra kunder där vi värderar att utveckla och bibehålla kundrelationer samt skapa och sälja in uppdrag. Du är med utvecklar digitala lösningar till våra kunder inom varierande och spännande verksamheter i både privat och offentlig sektor. Du agerar expert och rådgivare inom ditt kompetensområde tillsammans med kunniga kollegor. Du har också själv stor möjlighet att forma din framtida roll hos oss. Som konsult hos oss kommer du exempelvis;

 • Arbeta som expert inom ditt kompetensområde
 • Tillsammans med kollegor hjälpa våra kunder att utveckla sin verksamhet
 • Ha kundkontakt och utveckla kundrelationer och affärer

Vi har olika kompetensområden, och känner du att din profil passar inom en eller flera av nedan områden så tveka inte att söka till oss. Tjänsten utgår från Luleå men du kan även arbeta på distans vid behov.

Vi arbetar vanligtvis inom ett av våra huvudsakliga kompetensområden:

 • Inom BIM- och informationssamordningjobbar du i bygg- och infrastrukturprojekt eller åt fastighetsförvaltare. Vi arbetar med allt från att designa och automatisera processer och IT-stöd för projektstyrning till CAD-/BIM-samordning och dokumenthantering. Du kommer även jobba med våra egenframtagna tjänstelösningar mot kund.
 • Inom Systemutveckling jobbar du med många olika tekniker och ramverk. Vi jobbar med hela kedjan inom systemutveckling från förstudie och prototyp till utveckling i projekt och slutligen förvaltning. Du får ofta jobba med olika typer av geografiska data och kommer i kontakt med relationsdatabaser med spatiala tillägg som PostGIS, Oracle Spatial eller SQL Server samt olika typer av kartservrar och GIS-programvaror som GeoServer och ArcGIS. Vi jobbar med många olika språk och ramverk.
 • Inom GIS och geodata arbetar du med informationsbearbetning och -samordning, utformar och utför rumsliga analyser eller arbetar med dataflöden och tillgängliggörande av geodata. Vidare kan du arbeta med organisation- och verksamhetsutveckling eller IT-arkitektur kopplat till GIS och geodata. Du är bevandrad i GIS-branschen och har erfarenhet av verktyg som ArcGIS, QGIS och FME.
 • Inom Datasamordning arbetar du som guide för den digitala informationsmängden och skapar förutsättningar och leder andra i frågor som rör informationshantering. Du utformar arbetet efter identifierade behov och du arbetar både i lokala och nationella projekt, både självständigt och tillsammans med andra. Du har kompetens inom bygg-och samhällsprocessen och är troligtvis bevandrad i verktyg såsom Chaos, CAD-/BIM-samordning, GIS, FME och 3D-samordningsmjukvaror.

Vi arbetar både över och i gränslandet mellan BIM- och informationssamordning, systemutveckling samt GIS och geodata. Du kan arbeta i uppdrag tillsammans med experter från andra kompetensområden eller i roller med kombinerad kompetens. Som konsult hos oss har du stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på flera olika sätt till FN:s globala hållbarhetsmål.

Dina erfarenheter och kunskaper
Vi söker dig som:

 • Har relevant utbildning kopplat till något eller några av våra kompetensområden
 • Har minst fyra års arbetslivserfarenhet inom något eller några av våra kompetensområden
 • Motiveras av konsultrollen och kundkontakt
 • Kan göra dig förstådd i tal och skrift på svenska och engelska
 • Är tekniskt skicklig och nyfiken på att lära dig ny teknik

Vem är du?
För att trivas i den här rollen så tror vi att du är nyfiken, kommunikativ, engagerad och lyhörd. Du motiveras av konsultrollen, uppskattar att vara en del utav ett team och att utbyta kunskaper samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är även ansvarstagande och strukturerad samt agerar enligt våra affärsetiska riktlinjer.

Ansökan
Detta är inte en specifik tjänst utan en generell intresseanmälan. Om vi hittar ett jobb som matchar din profil så hör vi av oss. Vi går igenom samtliga ansökningar från mitten av augusti och framåt då vi är på semester. Har du frågor eller funderingar om hur det är att arbeta hos oss så får du gärna höra av dig.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Publicerad den

22-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej