Inaktiv platsannons

Avdelningschef till Hemavdelningen Åhléns City Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 47 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Åhléns är den naturliga mötesplatsen, som ger kunden mervärde och inspirerar till nya upptäckter och möten samt erbjuder en engagerande mix av kvalitetsvarumärken inom kläder, inredning, barnartiklar och skönhet. Åhléns omsätter 4,7 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besökare. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Ayad Al-Saffar är huvudägare och vd för Åhléns.

Om tjänsten

 • Ansök senast: 6 juli 2023
Arbetsuppgifter

Åhléns City Stockholm är vårt flagship varuhus om 40 000 kvm, nio våningsplan och över 1000 varumärken. Varuhuset är den plats där vi möter kunden och guidar dem till noga utvalda, prisvärda och hållbara produkter och lösningar för livets alla dagar. Vi vill att våra kunder alltid ska känna sig välkomna hos oss, känna att det är enkelt att handla, känna sig inspirerade och kunna lita på oss. Åhléns är ett värderingsstyrt företag och genom ett starkt affärsmannaskap blir vi lite bättre varje dag.

På Åhléns City Stockholm är vi cirka 450 anställda med 14 avdelningschefer som har ett nära samarbete mellan olika funktioner. Vidare har du stöttning av säljsupport som stöttar dig i det administrativa som avdelningschef för att frigöra tid så du kan fokusera på vår kärnverksamhet: Försäljningen och kunden! Våra kunder ska mötas av engagerade och serviceorienterade Säljare med god produktkunskap.

Vi erbjuder dig

Som Avdelningschef på Åhléns är du ansvarig för att driva försäljning och skapa lönsamhet på din avdelning, samt säkerställa att kampanjer och aktiviteter genomförs med hög kvalitet. Du samarbetar framför allt inom ditt varuhus med Försäljningschef, andra Avdelningschefer, Säljare, och Visual Merchandisers. Till din hjälp har du förutom medarbetarna i varuhuset även HR Partner, Business Controller och Varuhuschef

Våra kunder ska mötas av engagerade och serviceorienterade Säljare med god produktkunskap. I rollen som Avdelningschef ingår att:

 • Skapa den bästa kundupplevelsen på din avdelning och i hela varuhuset
 • Genom ett coachande och närvarande ledarskap utveckla ett väl fungerande team som brinner för Åhléns och försäljning
 • Utifrån ett affärsmannaskap leverera resultat i enlighet med varuhusets mål och nyckeltal
 • Aktivt ta del av, värdera, tolka och förmedla relevant information och kommunicera den inom avdelningen gentemot medarbetarna
 • Bidra till säkerhet och i arbetsmiljöarbete för varuhuset
 • Arbeta i enlighet med Åhléns hållbarhetsmål

Du arbetar mot års-, månads- och dagsmål för försäljning och kundnöjdhet och assisterar varuhuschef vid arbetsplatsmöten, säljplanering och facklig samverkan. Du rapporterar till Försäljningschef.

Kvalifikationer

Vad krävs för att lyckas i rollen som Avdelningschef på Hemavdelningen

Vi på Åhléns är övertygade om att när vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter, framgång och entusiasm, gör vi varandra bättre. Tillsammans kan vi åstadkomma så mycket mer! Till oss tar du med dig:

 • Minst 5 års erfarenhet från ledande befattning i försäljning, gärna inom detaljhandeln
 • Goda kunskaper inom inredning, design och hemprodukter
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla team
 • Erfarenhet av att med goda resultat driva arbete mot uppsatta mål

Det är meriterande om du har en högskoleutbildning eller utbildning inom coaching/ledarskap.

Rollen som Avdelningschef innebär mycket självständigt arbete och vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap och din personliga mognad. Vi vågar säga att du är initiativrik och ha mod att utmana dig själv och andra. Du drivs av att bidra till att vi som företag blir framgångsrika och vill vara i ett sammanhang där vi genom att ha kul tillsammans skapar förutsättningar för ett gott samarbete.

För att lyckas i rollen krävs att du har starkt kundfokus och ett genuint intresse för människor. Du förstår värdet av olikheter och skapar resultat genom att få andra att utvecklas. Du är affärsmässig, har ett stort sälj- och resultatfokus samt ett personligt driv som yttrar sig i engagemang och handlingskraft med ett coachande förhållningssätt. Du är van att arbeta i ett högt tempo och är tydlig, kommunikativ och inspirerande i din ledarroll. Utmaningar är något som triggar och motiverar dig.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på sex månader. Tjänsten är på heltid och vi ser gärna att du kan börja hos oss enligt överenskommelse.

Urval kan komma att ske löpande, skicka in din ansökan redan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet.

Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns

Publicerad den

22-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej