Inaktiv platsannons

Nu förstärker vi med fler instruktionsförare till MTR Pendeltågen i Stockholm

... Varje dag görs över 400 000 resor med pendeltågen i Stockholmsregionen. Med våra 54 stationer knyter MTR ihop Stockholmsregionen från Gnesta, Södertälje och Nynäshamn i sö

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Varje dag görs över 400 000 resor med pendeltågen i Stockholmsregionen. Med våra 54 stationer knyter MTR ihop Stockholmsregionen från Gnesta, Södertälje och Nynäshamn i söder till Bålsta, Märsta, Arlanda och Uppsala i norr. För att möjliggöra detta rekryterar vi och utbildar just nu många nya lokförarkollegor. Vi söker därför fler instruktionsförare som vill vara med och utbilda lokförare inom Pendeltågen.

Som instruktionsförare leder du utbildningar med ett säkerhetsmässigt innehåll för våra lokförare. Som instruktionsförare är du även ansvarig ombord på tåget och för tågets säkra framförande vid körträning med elever och lokförare. I uppdraget ingår också att examinera personal som ska arbeta med uppgifter av betydelse för trafiksäkerheten samt att utföra trafiksäkerhetsfortbildning för personal i operativ trafiksäkerhetstjänst med avseende på praktiskt utförande av olika arbetsuppgifter, s.k. uppföljning. Därtill kan även andra uppdrag med koppling till trafiksäkerhet förekomma. En viktig del i arbetet är att noggrant bedöma och återkoppla varje enskilt moment i en utbildningssituation samt att bidra med expertis och kompetens till gruppcheferna. I syfte att upprätthålla egen kompetens ingår också regelbunden utövning av egen körning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som uppfyller nedan:
Innehar giltig lokförarbehörighet
Är positiv och trygg i din yrkesroll
Är ansvarsfull, noggrann och förtroendeingivande
Trivs i en pedagogisk roll där utbildningsmomenten är såväl teoretiska som praktiska
Är en förebild och arbetsgivarrepresentant inför elever och kollegor

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Namn, Titel, via förnamn.efternamn@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-07-30

Ansökan

Ansök senast: 2023-07-28
Referensnummer: C135026

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Joakim Åman Gruppchef Lokförare

    Mail:

Publicerad den

21-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)