Inaktiv platsannons

Lärare Tågteknik till MTR Yrkeshögskola i Stockholm

... Har du ett stort intresse för fordonsteknik, utbildning och säkerhet? Då är du varmt välkommen till en av den mest spännande verksamheten i Stockholm MTR Yrkeshögskola....

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Har du ett stort intresse för fordonsteknik, utbildning och säkerhet? Då är du varmt välkommen till en av den mest spännande verksamheten i Stockholm MTR Yrkeshögskola. I rollen som heltidsutbildare och områdesspecialist arbetar du med att planera och genomföra underhållstekniska utbildningar för spårfordon, examinera deltagare samt utveckla och kvalitetssäkra utbildningsmaterialet i samarbete med sakkunniga kollegor och utbildningsledare.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
Hålla i teoretisk klassrumsundervisning och praktiska lärmoment för studenter
samt löpande administration relaterat till klass och elev
Ansvara för att planera, genomföra, examinera samt utvärdera och utveckla kurser inom tågteknik
Löpande anpassa och utveckla utbildningsmoment samt utbildningsformer i syfte att examinera samtliga studenter eller kursdeltagare
Ansvara för utveckling samt löpande uppdatera utbildningsmaterial inom området, på egen hand och/eller i samverkan med specialister
Agera specialistkonsult inom och utanför MTRs verksamhet

Vi erbjuder en kreativ arbetsmiljö med möjlighet till inflytande och delaktighet i vår strävan efter ständig utveckling. Du arbetar i nära samarbete med ansvarig utbildningsledare, YH-teamet och vår verksamhet. Arbetet omfattar handledning, uppföljning samt löpande stötta de studerande med målet att samtliga studenter som påbörjar utbildningen även ska ta examen.

Som utbildare arbetar du pedagogiskt och metodiskt med fokus på det bästa för våra studerande. Arbetet utgår från utbildningsplaner samt kursplaner vilka ligger till grund för utbildningen. Målet är dock att utveckla innehållet ytterligare så att denna möter yrkeslivets efterfrågan.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen är du flexibel, utåtriktad, pedagogisk och kommunikativ. Du tar egna initiativ och har en bra samarbetsförmåga. Du har ett högt säkerhetstänk, är noggrann i ditt arbetssätt och duktig på att planera ditt arbete målmedvetet.

Vidare har du:
Fordonsreparatörsutbildning (YH utbildning är meriterande) eller motsvarande utbildning inom tågteknik,
Hög sakkunnighet inom fordonsunderhåll inom järnväg och/eller tunnelbana.
Minst fyra års erfarenhet som reparatör inom tunnelbaneunderhållet, pendelunderhållet eller motsvarande.
Pedagogisk utbildning eller erfarenheter förvärvade på annat sätt.
Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift.
Goda IT-kunskaper.

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Fallenius, Chef MTR Yrkeshögskola, via linda.fallenius@mtr.se. För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Melin, Talent Acquisition Partner, via hanna.melin@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.

MTR Yrkeshögskola har funnits sedan hösten 2017 och utbildar Lokförare och Tågtekniker. Yrkeshögskolan tillhör Utbildningsenheten på MTR Pendeltågen och tillsammans ansvarar för all utbildning inom hela MTR-koncernen. Med MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag. För mer information om MTR besök .

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-07-30
Referensnummer: C144041

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Linda Fallenius Chef MTR Yrkeshögskola

    Mail:

Publicerad den

22-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)