Inaktiv platsannons

Till Kvalitet & Hållbarhet på MTR Nordic söker vi en hållbarhetsspecialist i Stockholm

... Enheten Kvalitet & Hållbarhet har det övergripande ansvaret över koncernens hållbarhetsarbete och som hållbarhetsspecialist har du en betydande roll i detta arbete. Du...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Enheten Kvalitet & Hållbarhet har det övergripande ansvaret över koncernens hållbarhetsarbete och som hållbarhetsspecialist har du en betydande roll i detta arbete. Du kommer att projektleda framtagandet av koncernens hållbarhetsredovisning vilket inkluderar datainsamling, textbearbetning och klimatberäkningar enligt GHG. Hållbarhetsredovisningen skrivs i dagsläget enligt GRI, men vi kommer att övergå till ESRS under kommande rapportering. Du kommer även att vara delaktig i implementeringen av CSRD och EU taxonomin. Du ser möjligheter och har ett driv att påverka mot en mer hållbar verksamhet både övergripande och som bollplank till sakägare inom hållbarhet.

Som hållbarhetsspecialist ingår det även att stötta övriga ansvarsområden inom kvalitet och hållbarhet, såsom utveckling av processer och verksamhetsledningssystem, internrevisioner, övergripande verksamhetsutveckling inklusive att driva ständiga förbättringar med MTR:s metodik WIT (med utgångspunkt från Lean-/Six Sigma-verktyg) och framtagning av anbud för nya affärer.

Som hållbarhetsspecialist arbetar du verksamhetsöverskridande i tätt samarbete med interna funktioner på olika nivåer inom bolagen. Din uppgift är att vara lyhörd för verksamhetens behov och stödja verksamheten i sitt hållbarhetsarbete men även att säkerställa att verksamheten tillämpar överenskomna metoder och tillvägagångssätt. I arbetet ingår att lära ut, coacha, stödja och följa upp, så att verksamheten själv uppnår goda resultat. Du driver även förändringsarbeten och agerar förbättringsledare inom verksamheten utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Huvudsakliga arbetsområden:
- Styrning, struktur, stöd, utveckling och uppföljning av hållbarhetsarbetet på övergripande nivå
- Planera, driva och genomföra väsentlighetsanalyser
- Planera, driva och säkerställa framtagning av hållbarhetsredovisning
- Emissionsberäkningar enligt GHG
- Stöd vid framtagning av övrig hållbarhetsrelaterad rapportering och kommunikation
- Vara delaktig och driva implementeringen och vidareutvecklingen av CSRD, EU Taxonomi, ESRS, SBTi
- Stöd till förbättringsarbeten och implementering av metoder för ständiga förbättringar
- Stöd för att bevaka och tolka tillämpning av bindande krav inom hållbarhetsområdet
- Administrera och genomföra utbildningar inom samtliga ansvarsområden vid behov
- Omvärldsbevaka kvalitets- och hållbarhetsområdet

Tjänsten avser heltid med tider förlagda på dagtid.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk examen och minst fem års arbetslivserfarenhet av hållbarhetsarbete. Du har goda kunskaper och gedigna erfarenheter av hållbarhetsarbete, hållbarhetsredovisningsframtagande och behärskar GRI-standarden och GHG-protokollet. Du har också erfarenhet av att driva egna utvecklingsprojekt, är van vid att tillämpa redan fastställda metoder och rutiner samt att få genomslag för dessa i olika delar av verksamheten där du verkar. Du har ett coachande förhållningssätt och är van vid att leda och facilitera grupper.

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:
- Engagemang för hållbar utveckling
- Prestigelös teamspelare som både delar med sig och tar emot input från gruppen
- Självständigt driv
- Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
- Är systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
- Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
- Har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska och engelska
- Har förmåga att författa och förbättra texter
- Erfarenhet av framtagning av hållbarhetsredovisning och väsentlighetsanalys

Meriterande:
- Kunskaper om ISO 9001 och 14001 och praktisk erfarenhet av att tillämpa standarderna
- Erfarenhet av Six Sigma och/eller Lean som grund eller erfarenhet av motsvarande etablerade kvalitetsmetoder (DMAIC, PDCA m fl.) samt processarbete.
- Kunskap och erfarenhet kring arbetet med vedertagna standarder såsom Global Compact, FN:s globala mål, SBTi, CSRD, ESRS, Taxonomiförordningen, ISO 26000
- Erfarenhet och dokumenterat resultat av att utveckla och implementera strategier och förändringsarbete i en verksamhet med stora krav på förändring och utveckling.

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Ankare, Chef Kvalitet & Hållbarhet , via therse.ankare@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Facility Management och MTR Mälartåg. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. legal, lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-08-02
Referensnummer: C148430

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Linda Myhrman

    Telefon:
    Mail:

Publicerad den

14-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)