Inaktiv platsannons

Vi söker en kvalitets- och miljöspecialist till MTR Nordic i Stockholm

... I rollen som kvalitets- och miljöspecialist ingår du i enheten Kvalitet & Hållbarhet som består av specialister inom olika områden. Du är specialist inom ISO 9001 och...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

I rollen som kvalitets- och miljöspecialist ingår du i enheten Kvalitet & Hållbarhet som består av specialister inom olika områden. Du är specialist inom ISO 9001 och 14001, tolkar kraven och översätter vad de innebär för verksamheten samt planerar och genomför internrevisioner. Du har ansvar för vårt verksamhetsledningssystem med verksamhetens processer och stöttar med processkompetens. Du arbetar med samtliga bolag inom koncernen och kommer att arbeta nära bolagens ledningsgrupper för att hjälpa bolagen att driva sitt förbättringsarbete och stöttar bolagen samt säkerställer att de uppfyller samtliga krav för våra ISO 9001 och 14001-certifikat.

I rollen ingår det även att stötta övriga ansvarsområden inom kvalitet och hållbarhet, såsom övergripande verksamhetsutveckling till exempel genom att driva ständiga förbättringar med MTR:s metodik WIT (med utgångspunkt från Lean-/Six Sigma-verktyg), vara bollplank till miljöspecialister, delta i hållbarhetsarbete inklusive datainsamling och textbearbetning till koncernens hållbarhetsredovisning samt framtagning av anbud för nya affärer.

Som kvalitetsspecialist arbetar du verksamhetsöverskridande i tätt samarbete med interna funktioner på olika nivåer inom bolagen. Din uppgift är att vara lyhörd för verksamhetens behov och stödja verksamheten i sitt kvalitets- och miljöarbete men även att säkerställa att verksamheten tillämpar överenskomna metoder och tillvägagångssätt. I arbetet ingår att lära ut, coacha, stödja och följa upp, så att verksamheten själv uppnår goda resultat. Du driver även förändringsarbeten och agerar förbättringsledare inom verksamheten.

Huvudsakliga arbetsområden:
- Säkerställa ISO 9001- och 14001-certifiering, inklusive genomförande av internrevisioner
- Säkerställa styrning, struktur, stöd, utveckling och uppföljning av kvalitets- & miljöledningsarbetet
- Ansvara för koncernens verksamhetsledningssystem
- Ansvara för MTR Nordics gemensamma metoder för exempelvis utveckling av processer, verksamheter och kvalitetssäkring
- Stöd till förbättringsarbeten och implementering av metoder för ständiga förbättringar
- Stöd för att bevaka och tolka tillämpning av bindande krav inom miljöområdet samt stöd vid lagefterlevnadskontroll
- Stöd vid framtagning av hållbarhetsrelaterad rapportering
- Administrera och genomföra utbildningar inom samtliga ansvarsområden vid behov
- Omvärldsbevaka kvalitets- och hållbarhetsområdet

Tjänsten avser heltid med tider förlagda på dagtid.

Kvalifikationer

Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig med relevant akademisk examen och minst fem års arbetslivserfarenhet inom kvalitetsarbete. Du har goda kunskaper inom ISO 9001 och 14001 och praktisk erfarenhet av att tillämpa standarderna och genomföra internrevisioner. Du har också erfarenhet av att driva egna utvecklingsprojekt, är van vid att tillämpa redan fastställda metoder och rutiner samt att få genomslag för dessa i olika delar av verksamheten där du verkar. Du har ett coachande förhållningssätt och är van vid att leda och facilitera grupper. Du har erfarenhet av beprövade kvalitetsverktyg och kan visa på goda resultat utifrån arbete med dessa.

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:
- Engagemang för kvalitets- och miljöutveckling
- Prestigelös teamspelare som både delar med sig och tar emot input från gruppen
- Självständigt driv
- Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
- Är systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
- Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
- Har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska och engelska
- Har förmåga att författa och förbättra texter

Meriterande:
- Erfarenhet av Six Sigma och/eller Lean som grund eller erfarenhet av motsvarande etablerade kvalitetsmetoder (DMAIC, PDCA m fl.) samt processarbete.
- Erfarenhet av framtagning av hållbarhetsredovisning och väsentlighetsanalys
- Kunskap och erfarenhet kring arbetet med vedertagna standarder såsom Global Compact, FN:s globala mål, SBTi, GRI, CSRD, ESRS, Taxonomiförordningen, ISO 26000
- Erfarenhet och dokumenterat resultat av att utveckla och implementera strategier och förändringsarbete i en verksamhet med stora krav på förändring och utveckling.

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Ankare, Chef Kvalitet & Hållbarhet , via therse.ankare@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Facility Management och MTR Mälartåg. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. legal, lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-08-02
Referensnummer: C148425

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Lars Nyström Arbetsmiljöchef/HR

    Telefon:
    Mail:

Publicerad den

25-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)