Inaktiv platsannons

Projektör inom VA-process till Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du arbeta med utmanande anläggningsprojekt? Trivs du med att arbeta med teknisk problemlösning? Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?

Du kommer att ingå i gruppen VA-Process Sthlm projektering som idag består av 15 medarbetare som arbetar med projektering och maskinutformning av dricksvattenverk, avloppsreningsverk och pumpstationer. Tillsammans med vår systergrupp VA-process Sthlm utredning och kollegor runt om i landet arbetar vi med uppdrag i ett tidigt planeringsskede, genom projektering och byggprocess till förvaltningsskede. Våra uppdrag spänner ifrån utredning, förstudier, projektering, dimensionering och projektledning av processtekniska installationer inom dricksvatten- och avloppsvattenrening.

Vi erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Du kommer att arbeta i nära samarbete både med dina lokala Sweco-kollegor och även med kollegor nationellt. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll


Vi söker dig som vill arbeta med att projektera små och stora projekt för om- och nybyggnad av avloppsreningsverk, vattenverk och pumpstationer. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med kollegor, Swecos kunder samt marknadens leverantörer, designa anläggningar med avseende på layout, funktion, rör och maskinell processutrustning. Vi arbetar i nära samarbete med övriga teknikdiscipliner såsom el, vvs, byggkonstruktion, arkitektur, etc. Som projektör/konstruktör får du möjlighet att vara med och designa framtidens anläggningar och följa projekt – från inledande problemställning, via framtagande av bygghandling, till färdig idrifttagen VA-anläggning.

Arbetsuppgifter:

 • Design och utformning av om- och nybyggnad av vatten- och avloppsreningsverk och pumpstationer
 • Utveckla och konstruera tekniska lösningar
 • Projektering och modellering av rörsystem, maskininstallationer och utrustningar i 3D
 • Upprätta maskinritningar, processcheman och tekniska beskrivningar

Den vi söker – är det du?


Vi söker dig som:

 • Har högskole- eller civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnad, samhällsbyggnad, maskinteknik eller motsvarande
 • Har minst ett par års erfarenhet av anläggningsdesign och att ha arbetat med maskin- och rörprojektering inom VA-processanläggningar, processindustri eller energiproduktionsanläggningar
 • Är användare av AutoCad Plant 3D, meriterande är även PDMS/E3D, Inventor, Revit och/eller Tekla
 • Är obehindrad både skriftigt och muntligt i svenska

Det är meriterande om du har erfarenhet/kunskap om:

 • Upprättande av montage- och isometriritningar
 • Konstruktionsberäkningar av stålkonstruktioner
 • Arbetsmiljöfrågor inom anläggning och/eller BAS-P
 • Maskindirektivet, tryckkärsldirektivet och CE-märkning.

Vi tänker oss att du är kommunikativ och nyfiken. Du är öppen och entusiastisk, och du driver saker från idé till målgång – du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt. Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

Ansökan


Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2023-09-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

14-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej