Inaktiv platsannons

Erfarna och juniora konsulter inom vatten & VA i Helsingborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du vara med från starten när vi etablerar en helt ny grupp inom vatten & VA i Helsingborg? Vill du tillhöra ett stabilt företag med stark position på marknaden? Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Då har vi på Sweco en roll för dig!

Varför jobba hos oss?

Vi kommer att forma din roll utifrån dina tidigare erfarenheter, din vilja att utvecklas och en gemensam vision att driva vår verksamhet framåt. Du kommer att ha möjligheten att påverka inriktningen och vårt erbjudande inom vatten & VA i Helsingborg, där Sweco i dagsläget har totalt ca 150 konsulter på kontoret vid Knutpunkten.

Bakgrunden till satsningen är att vi över tid har haft stor efterfrågan på våra tjänster inom vatten & VA och vår bedömning är att behovet inte kommer minska inom överskådlig tid. Förutsättningar för att erbjuda tjänster inom vatten & VA i nordvästra Skåne är goda och därför har vi valt att ytterligare stärka vår närvaro i Helsingborg. Vi har i nuläget tre personer klara med start den 1 september, men vi vill fylla på med fler under hösten.

Sweco är det ledande konsultbolaget inom vatten & VA i Sverige. En stabil, framgångsrik och lönsam organisation som satsar på sina anställda och erbjuder en bra arbetsmiljö med stora möjligheter till utveckling. I Sverige är vi ca 600 konsulter som jobbar med vatten & VA. Självklart nyttjar vi detta exklusiva nätverk och delar kunskap med varandra i vår decentraliserade organisation. Våra kunder finns inom samhällets samtliga sektorer där vi tillsammans arbetar för att bidra till utveckling och hållbarhet. Tyngdpunkten för vatten & VA är inom kommunal sektor med tydliga inslag från både industri- och infrastruktursegmenten.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom eget ansvar, frihet och stöttande kollegor. Du kommer att arbeta i nära samarbete både med dina Swecokollegor regionalt och nationellt.

På Sweco finns det en kompetensorganisation för teknikområdena grundvatten, ytvatten, VA-teknik och ledningsprojektering. Inom ramen för denna arrangeras interna utbildningar, föreläsningar och kurser. Via ett tiotal olika tekniknätverk skapas plattformar för att dela och ta del av varandras erfarenheter. Det finns även goda möjligheter att arbeta med innovation och utveckling av nya tekniker och tjänster, både internt på Sweco och tillsammans med andra aktörer.

Din framtida roll

I nuläget söker vi primärt erfarna tekniker och uppdragsledare inom vatten & VA. Du kommer att tillhöra en grupp med lokal förankring och väletablerade relationer med kunder och samarbetspartners i nordvästra Skåne. Tillsammans kommer ni leverera på den höga nivå som vi och våra beställare förväntar sig av Sweco. Under hösten kommer vi även ha möjlighet att rekrytera personer som har kortare arbetlivserfarenhet inom VA-projektering och VA-utredning.

Du kommer tillsammans med dina kollegor jobba för att fortsätta utveckla Sweco till den mest framgångsrika konsulten inom vatten & VA. Du kommer samarbeta med likvärdiga kompetenser inom affärsenheten vatten & VA samt med övriga kompetenser på kontoret i Helsingborg. I stor utsträckning arbetar vi i egna uppdrag men även tillsammans med övriga teknikdiscipliner i stadsutvecklings- och infrauppdrag.

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som är en självständig och engagerad person som vill vara med och bygga upp något nytt. Någon som vill ta ansvar, har förmågan att ta egna initiativ och tillsammans med övriga inom kompetensområde vatten & VA uppnå våra gemensamma mål.

Vi söker dig som har erfarenhet inom vatten och VA, antingen från privata eller kommunala sektorn. Du behöver kunna VA-teknik och ha förståelse för VA-kunden. Det är meriterande för rollen om du har erfarenhet av att jobba i konsultrollen. Vi ser gärna att du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande. Du kan ha en djupare förankring inom dagvatten- och skyfallsutredning, VA-ledningsprojektering, hydraulisk modellering, grundvatten eller VA-strategi, antingen som uppdragsledare eller specialist, eller så är du en generalist inom VA-segmentet.

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder och du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

Nyfiken? Här kan du läsa mer om vad Sweco bidrar med inom vatten & VA:

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

25-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Helsingborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej