Inaktiv platsannons

Sweco Architects söker uppdragsledande planarkitekt till Umeå

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vår förmåga att gestalta och utveckla hållbara helhetslösningar står i centrum när vi tillsammans med kollegor och kunder samlas för att möta utmaningarna och göra skillnad på riktigt – en uppgift som är mer relevant, utmanande och inspirerande än någonsin tidigare. Swecos arkitektverksamhet i Umeå fortsätter att stärka sin närvaro inom stadsbyggnad, planering och tidiga arkitekturskeden i norra Sverige – och behöver bli fler!

Varför jobba hos oss?
På Sweco Architects i Umeå arbetar ett 20-tal engagerade medarbetare med bred erfarenhet inom husarkitektur, inredningsarkitektur, landskapsarkitektur och stadsplanering. Vi är ett härligt gäng med högt i tak, mycket skratt och stort engagemang. Vi tror på en modern och attraktiv arbetsplats som kan förenkla livspusslet för våra medarbetare. Därför erbjuder vi flexibilitet där du själv kan styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Vi är övertygade om att hållbar planering och arkitektur kräver breda samarbeten där många discipliner och aktörer möts.

På Sweco jobbar vi tillsammans med en mängd olika professioner och expertområden, allt för att leverera arkitektur laddad med substans! Sweco Umeå erbjuder en inspirerande arbetsplats med cirka 240 konsulter inom alla Swecos erbjudna områden.

Din framtida roll
Swecos arkitektverksamhet söker dig som vill vara med och ta ett större grepp över vår nutids och framtidens stora samhällsutmaningar.

Du kommer att arbeta med en mångfald av uppgifter inom stadsbyggnad och planering, där dina personliga drivkrafter och intressen premieras och tillåts växa både i och utanför de uppdrag du tar dig an. Du kommer få möjlighet att arbeta med stadsbyggnadsprocessens alla skeden och skalor – från tidig, strategisk planering till mer detaljerade och konkreta uppdrag, stora som små. Vi har utformning och gestaltning i stort fokus, med plan- och bygglagen som redskap. Idag stöttar vi våra kunder med olika typer av tjänster, detaljplaner av olika karaktär och storlek, planprogram, detaljplaner och planstöd där vi erbjuder god förståelse för den kommunala planeringsprocessen. Vi stöttar också fastighetsutvecklare och byggbolag i tidiga arkitekturskeden med volym och strukturstudier.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal, skrift och bild i det kontinuerliga arbetet. God förmåga i det svenska språket är ett krav.

I din nya roll kommer du:

 • Leda och organisera ditt team till att bli skräddarsytt för ditt uppdrag.
 • Ha ansvar för framdrift, planering, ekonomi och lönsamhet i dina uppdrag.
 • Delta i nätverk och diskussioner som utvecklar och flyttar fram Swecos position inom stadsplanering och tidiga arkitekturskeden.
 • Medverka till att stärka och utveckla kundrelationer.

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig som:

 • Har minst 6 års erfarenhet av detaljplanering eller stadsplanering.
 • Utbildning inom arkitektur (planering, hus eller landskap), samhällsplanering eller motsvarande.
 • Erfarenhet av att arbeta med uppdrag av olika typer av omfattning och komplexitet.
 • Är väl insatt i gällande lagstiftning och dess tillämpning.
 • Mycket god kunskap av samhällsbyggnadsprocessen och dess aktörer.
 • Grundläggande kunskaper av AutoCad eller liknande ritprogram.
 • Det är en fördel om du har erfarenhet av att ha varit uppdragsansvarig eller projektledare för stadsplaneringsprojekt såsom översiktsplaner, detaljplaner, planprogram, strukturplaner eller parallella uppdrag.

Till vårt lokala arkitektkontor i Umeå söker vi en driven, kreativ och lösningsorienterad planarkitekt. 

Som person är du kommunikativ, engagerad och affärsmässig med förmåga att leda små till mellanstora projekt. Du är ansvarstagande, strukturerad och kan självständigt planera och genomföra uppdrag med god samarbetsförmåga. Du brinner för samtida stadsbyggnadsfrågor, hållbarhetsutveckling och har en god gestaltningsförmåga.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 31 augusti. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Din ansökan ska bestå av CV och ett kort personligt brev (max en A4-sida). Ange gärna om du har något särskilt område du är nyfiken på att utvecklas inom tillsammans med oss!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

19-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej