Inaktiv platsannons

Elkraftsingenjör till Karlskrona

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vi står mitt i en energirevolution där tillförlitlig samt kostnadseffektiv el-överföring och smarta elnät blir allt viktigare för oss och våra kunder. Inom alla marknader som vi är verksamma i är ambitionen att behålla eller uppnå en marknadsledande position. Vi vill nu satsa ytterligare på affärer inom transmission och distribution. Det svenska elnätet står inför stora reinvesteringar och behovet av elkraftsingenjörer är stort. Vi söker därför dig som vill vara en del av vårt gäng och delta i arbetet med framtida lösningar inom alla typer av högspänningsanläggningar, fördelningsstationer samt produktionsanläggningar. Motsvarande situation finns i våra grannländer där vi gemensamt tittar på hur vi kan få ett ännu tätare samarbete inom Sweco.

Varför jobba hos oss?

Hos oss får du möjlighet att bidra till ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. 

Du kommer att tillhöra en grupp med 10 medarbetare med olika erfarenheter och åldrar. Gruppen utgår idag från Växjö och Malmö men vi är även intresserade av att addera kompetens på närliggande orter där Sweco har verksamhet. Vi har pågående uppdrag inom områdena stationer, produktionsanläggningar, transmission och infrastruktur. Lokalt, nationellt och internationellt. Vi strävar efter att arbeta uppdragsstyrt, dvs i uppdrag där vi kan tillföra mest, utvecklas mest och trivas. Bland våra kunder finns stam- och regionnätssägare, kraftproducenter, industrier, myndigheter, regioner, kommunala energibolag m.m. 

Din kommande roll

Som elkraftskonsult på Sweco kan du t ex arbeta i rollen som projektör, projektledare, specialist, byggledare eller konstruktör baserat på ditt intresse och dina tidigare erfarenheter. En framgångsrik profil tror vi är en generalist med specialområden alternativt en specialist inom ett för branschen eftertraktat område. 

Den vi söker – är det du?

Vi vill att du har civil- eller högskoleingenjörsexamen med inriktning elkraft eller motsvarande, alternativt gymnasieingenjör med relevanta arbetslivserfarenheter och referenser.

Du har en förståelse för elkraftssystem, processer och det svenska kraftnätets uppbyggnad. Som person är du engagerad, positiv och ansvarstagande med ett genuint intresse för teknik och samhällsviktig infrastruktur. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. 

Du har ett etablerat kontaktnät inom branschen och är intresserad av att fortsätta utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

Ansökan

Du ansöker online. Din ansökan skall bestå av ett personligt brev och CV skrivet på svenska. Vi kallar löpande till intervjuer, så skicka din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta:

Gruppchef Jonas Danielsson, 073 412 73 24

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 20 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

25-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskrona
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej