Inaktiv platsannons

Tillståndshandläggare Kraftledningar – flexibel arbetsort i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du vara med och på ett tydligt sätt bidra till klimat- och energiomställningen? Är du intresserad av samspelet mellan människa, miljö och teknik? Vi söker just nu nya medarbetare till en växande bransch!

Placeringsort är i första hand Stockholm, Gävle, Falun, Norrköping eller Örebro, men även andra orter kan vara aktuella.  

Varför jobba hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas genom att arbeta i spännande projekt tillsammans med skickliga kollegor. Vi är en specialistgrupp som arbetar med miljötillstånd inom energi-/kraftledningsbranschen. Vi jobbar tätt ihop med varandra och med våra kollegor inom angränsande teknikområden. Hos oss blir du en del av en mycket engagerad arbetsgrupp som är mån om att hjälpa, stötta och utveckla varandra.

Sweco är Sveriges ledande miljökonsultföretag och Europas största konsultföretag inom teknik, miljö och arkitektur. Sweco är en trygg och välmående organisation. Vi värnar om våra anställda och erbjuder en flexibel och dynamisk arbetsmiljö. 

Din framtida roll
Hos oss kommer du att arbeta som handläggare för tillståndsärenden som omfattas av miljöbalken och närliggande lagstiftning. Uppdragen handlar i huvudsak om att hjälpa våra kunder att söka tillstånd för ombyggnation eller utbyggnad av kraftledningar på de högsta spänningsnivåerna. I tillståndsprocessen utreds hur och var en ledning kan byggas, med hänsyn till människa, miljö och teknik, där du är spindeln i nätet. Vi arbetar med utredningar, samrådsprocesser och miljökonsekvensbeskrivning.

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig som:

  • Har en relevant högskole- eller universitetsexamen med inriktning mot miljö, energi eller samhällsbyggnad
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska då detta är en stor del av arbetet
  • Det är meriterande om du har kunskaper i GIS då karthantering är en stor del i det dagliga arbetet
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med tillståndsfrågor och MKB för kraftledningar eller andra energi- eller infrastrukturprojekt
  • Erfarenhet inom projektledning eller ledning av arbetsgrupper/team är meriterande

Vi ser att du har ett intresse och ett engagemang för energi- och miljöfrågor. Som konsult behöver du vara nyfiken på kundens verksamhet och utmaningar. Arbete med tillståndsärenden innebär många interna och externa kontakter varför det är viktigt att kunna skapa goda och förtroendefulla relationer med olika typer av människor. För att trivas hos oss behöver du vara lösningsorienterad, ansvarstagande och bra på att organisera och följa upp ditt arbete.

Ledarskapet
”Jag som rekryterar heter Emelie Bränd. Jag är hemmahörande i Falun men ansvarar för en nationell grupp som finns på de orter som nämnts ovan. Som ledare värdesätter jag förtroendefulla relationer och ett hjälpsamt klimat. Det är viktigt för mig att vi känner gemenskap och styrka tillsammans i arbetsgruppen och att vi bygger långsiktiga relationer med våra kunder.”

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 4 september. Intervjuer sker löpande med start efter semesterperioden. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan.

Publicerad den

19-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej