Inaktiv platsannons

Projektör inom kraftledning till Västerås

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Det händer mycket inom den svenska energibranschen med stora satsningar på ny- och reinvesteringar i elnätet. Om du vill ha ett jobb som gör skillnad, är nyfiken på att utvecklas inom en växande bransch och vill arbeta med att utveckla framtidens stam- & regionnätsledningar kan det vara dig vi söker!

Varför jobba hos oss?

Hos oss får du möjlighet att bidra till energiomställningen genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som tillsammans är drivande i utvecklingen av branschen. Att arbeta på Sweco innebär omväxlande uppdrag och projekt, både i storlek och komplexitet. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning. Här kan du bidra till att skapa en meningsfull och hållbar framtid och samtidigt utvecklas själv, din bästa tid i arbetslivet ska vara hos oss på Sweco!

Din framtida roll

Som kraftledningsprojektör kommer du att vara delaktig i planering samt projektering av kraftledningar (luftledningar 70- 400 kV). Arbetet innebär att vara med i tidiga skeden och göra förstudier, sträckningsutredningar, byggbarhets- samt framkomlighetsanalys, vidare kommer du vara med i detaljprojekteringsskedet som innebär detaljplanering av kraftledningen samt förbereda förfrågningsunderlag, bygghandlingar, vara tekniskt stöd under entreprenadsskede och senare relationshandlingar. Du kommer att bidra till det viktiga arbetet med att elektrifiera Sverige och säkerställa en säker elleveransen till alla Sveriges elkunder.

Exempel på arbetsuppgifter under detaljprojektering:

 • Framkomlighetsanalys, byggbarhetsanalys, sträckningsutredning samt visualisering
 • Stolpplacering, förläggningsutredning (för kabel), framtagning av förfrågningsunderlag & bygghandlingar
 • Agera tekniskt stöd under byggnation vilket innebär att svara på tekniska frågor och ta fram lösningar för problemen som dyker upp under byggnation
 • Sammanställa relationshandlingar, d.v.s. ritningar och övriga handlingar som beskriver hur kraftledningen byggts

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har:

 • civil- /högskoleingenjörsexamen/utbildning inom maskinteknik, byggteknik, samhällsbyggnad, elektroteknik eller annan ingenjörsutbildning i kombination med arbetslivserfarenhet

Samt har några års erfarenhet av att ha:

 • medverkat i liknande infrastrukturprojekt
 • tagit fram handlingar för utförande entreprenader enligt AB04
 • praktiserat dina kunskaper inom entreprenadjuridik

Vi ser det som meriterande, men inget krav, om du:

 • har projekterat kraftledningar (luftledning om minst 70 kV)
 • har goda kunskaper inom AMA-anläggning
 • har stolpplacerat i PLS-CADD eller Icetow
 • har ESA-utbildning, Utbildning i entreprenadjuridik, PLS-CADD-utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • är kommunikativ och har god samarbetsförmåga, vilket vi ser som avgörande då flera arbetsuppgifter görs i samråd med kollegor och externa aktörer
 • trivs i en konsultativ roll och kan ge stöd och bidra till att utveckla andra samt delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter
 • är handlingskraftig och har förmåga att ta tydliga tekniska beslut, samt att arbeta uthålligt för att nå dina mål
 • trivs och utvecklas i omväxling och kan anpassa dig efter nya omständigheter och utmaningar

Ansökan

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Kontakt

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta:

Alexandra Kopacz, Gruppchef 
070-598 13 98
alexandra.kopacz@sweco.se

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 20 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

25-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej