Inaktiv platsannons

MKB-konsult vindkraft till Jönköping

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du hjälpa våra kunder att utveckla en miljömässigt hållbar energiförsörjning? Har du erfarenhet av att arbeta med vindkraft? Vi söker dig som har arbetat med och varit ledande i att ta fram handlingar för samråd, miljökonsekvensbeskrivningar och delutredningar för de olika tillstånd och miljöprövningar som krävs för vindkraft.

Varför jobba hos oss? 

Sweco arbetar med ett flertal projekt rörande tillståndsprövningar för vindkraftparker på land och till havs. Vi söker nu ytterligare personer med miljöinriktning inom området för att tillsammans med våra erfarna och mycket kompetenta projektledare, tekniska konsulter och experter hjälpa våra kunder att ta fram de handlingar som krävs för tillståndsprocessen och därmed bidra till omställningen av Sveriges energiproduktion. Du kommer att arbeta i kreativa projektgrupper med nationellt fokus tillsammans med våra kunder.

Du kommer tillhöra gruppen Miljöutredningar i Jönköping, en grupp på tolv konsulter som omfattar en bredd av kompetensområden – miljöfarlig verksamhet, arkeologi, naturmiljö, vattenverksamhet och miljösamordning i infrastrukturprojekt. Vi har tillståndsfrågorna som en röd tråd i vårt arbete och vi arbetar tillsammans över kontorsgränserna inom Sweco. Det innebär att det finns såväl erfarna som mediora och juniora kollegor där du får stora möjligheter att själv ta ansvar och forma din roll och framtid hos oss.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll

Tjänsten innefattar bland annat följande:

  • leda och driva processen att söka de tillstånd som krävs för vindkraftparker och tillhörande kabelanslutning, för både landbaserade och havsbaserade parker
  • leda och vara drivande i kontakter med myndigheter, intresseorganisationer och allmänhet
  • hjälpa våra kunder med strategiska beslut, vara rådgivande och utveckla kundrelationer
  • leda arbetet med framtagandet av underlag för miljöprövning
  • arbeta tillsammans i projektform med tekniska och juridiska experter och våra kunder
  • ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål.

Ledarskapet 

Varför jobba med mig? Som ledare är jag organiserad, engagerad och driven. Jag inspireras av goda samarbeten där människor med olika kompetenser tillsammans löser utmaningar för ett hållbarare samhälle. Jag tror på teamwork och att hjälpa andra. På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv och min roll är att vara en god ledare som stöttar dig och din utveckling. Jag tror på individens potential och vilja att komma framåt. Att just du kan nå oerhört långt om du själv vill.”  Gruppchef Charlotta Berg

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av att arbeta med vindkraft
  • Har gedigen erfarenhet av tillståndsprocesser och miljökonsekvensbeskrivningar samt tillhörande handlingar
  • Trivs med och är skicklig på att ta fram erforderliga handlingar på både svenska och engelska
  • Drivs av att leda och arbeta i projekt tillsammans med andra och hitta lösningar

Vi fäster stor vikt vid att du är kommunikativ och nyfiken och vi tror att du är öppen, entusiastisk och strukturerad.

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

På Sweco värdesätter vi hållbarhet – öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken – engagerad och ansvarstagande.

Ansökan

Annonsen kommer ligga ute till och med 2023-08-31. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

19-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Jönköping
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej