Inaktiv platsannons

Erfarna kraftsystemanalytiker till Göteborg med omnejd

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Kraftsystemet är under förändring och vi en ökad efterfrågan på konsulter med kompetens inom kraftsystemanalys. Sweco söker därför nya erfarna medarbetare! Vill du ha variation i dina uppdrag och goda förutsättningar för att växa med uppgiften? Har du ett brinnande intresse för elkraft och vill bidra till energiomställningen och utveckla morgondagens kraftsystem? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?

Som konsult inom kraftsystemanalys på Sweco får du arbeta i spännande projekt som erbjuder stor möjlighet att utvecklas tekniskt, men också som till exempel uppdragsledare med mycket kundkontakt vilket är en naturlig del av konsultyrket.

Swecos kraftsystemanalytiker i Göteborg består av ett gäng engagerade medarbetare där den härliga stämningen i teamet är en stor styrka hos oss. Hos Sweco hjälps vi åt att utvecklas och en stöttande arbetskultur är en självklarhet!

Gruppen arbetar brett inom området kraftsystem – selektivplaner, avancerade nätstudier och utredningsarbeten, nätkoder och strategisk planering av elnät ut företags- och samhällsperspektiv. Vi tycker om att lära av varandra och utvecklas. Sweco erbjuder en plattform med de verktyg som krävs för att varje individ ska kunna utvecklas i den riktning som är önskvärt utifrån medarbetarens professionella intressen. Utveckling står i centrum för oss!

Inom vår grupp värdesätter vi både yrkesmässig kompetens, men också det sociala utbytet vi har av varandra på jobbet!

Teamet i Göteborg är en av tre grupper inom kraftsystemanalys. Vi har täta samarbeten med de övriga två teamen som finns huvudsakligen i Uppsala och Stockholm.

Sweco är en flexibel arbetsplats där du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet! Du kommer att arbeta i nära samarbete både med dina lokala Sweco-kollegor och även med kollegor nationellt. Hos oss kan du bidra till att skapa den organisation du vill tillhöra och verka i.

Din framtida roll

Just nu söker vi kraftsystemanalytiker som drivs av att utveckla sig själv och andra.

Som kraftsystemanalytiker kommer du arbeta med varierande projekt inom kraftförsörjning i Norden, men det finns också möjligheter att arbeta i internationella uppdrag. Uppdragen kan handla om:

  • Förstudier och utredningar; elnät och anslutning av produktion
  • Selektivplaner
  • Studier/analyser av statiska och dynamiska förlopp i nät/produktionsanläggningar med hjälp av PSS/E, PSCAD, PowerFactory eller liknande programvaror
  • Utredningar inom elektromagnetiska fält
  • Utbildning inom drift och kraftsystemdynamik
  • Tekniska specifikationer av kraftanläggningar
  • Strategiska frågor för elnätsföretag
  • Nätkoder (tex RfG, DCC, ER, och SO)

Det finns goda möjligheter att själv påverka sitt eget arbete – vi är måna om att arbeta i projekt som vi tycker är roliga och utvecklande.

I den här rollen är det viktigt att behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Placeringsorten är främst i Göteborg med flexibilitet kring att arbeta på distans. Även andra placeringsorter är möjliga beroende på din erfarenhetsnivå. Resor ingår som en naturlig del i tjänsten.

Ledarskapet

Niklas Andersson, gruppchef för 25428 Power System Analysis i Göteborg, vad kännetecknar ditt ledarskap?

”Min ambition som ledare är att alla mina medarbetare ska känna sig sedda och där gruppen som jag leder karaktäriseras av teamwork, positiv stämning och prestigelöshet. I min roll strävar jag efter ett individanpassat ledarskap där jag försöker leda dig på det sätt som du vill bli ledd. Jag tror på individens potential och att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det.”

Den vi söker – är det du?

Vi ser att du som söker kan ha en varierande erfarenhetsnivå – från 3 års relevant erfarenhet till mycket erfaren inom kraftsystemanalys.

Vi söker dig som är utbildad inom elkraft (eller motsvarande förvärvad arbetslivserfarenhet) och har en högskole- eller universitetsexamen, eller forskarutbildning.

Som person är du nyfiken, engagerad och ansvarsfull. Du tycker om att arbeta tillsammans med kollegor och drivs av att utvecklas inom nya områden. Du trivs med varierande och omväxlande arbetsuppgifter och utvecklar gärna nya idéer som gagnar våra kunder och samhällets utveckling tillsammans med andra. Du lyssnar och tar aktiv ställning samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd. Dina arbetsuppgifter kräver att du är analytisk och noggrann med känsla för detaljer.

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Ansökan

Vi träffar intressanta kandidater löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är 2024-03-31. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej