Inaktiv platsannons

Erfarna strateger inom elnätsanslutningar sökes i Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du ha variation i dina uppdrag och goda förutsättningar för att växa med uppgiften? Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Brinner du för elnätsfrågor och vill vara i frontlinjen i energiomställningen? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?

Som konsult inom kraftsystem på Sweco får du spännande projekt som erbjuder stor möjlighet att utvecklas tekniskt, men också som till exempel uppdragsledare med mycket kundkontakt vilket är en naturlig del av konsultyrket. Swecos kraftsystemanalytiker i Göteborg består av 17 engagerade medarbetare där den härliga stämningen i teamet är en stor styrka hos oss. Teamet i Göteborg är en av tre grupper med liknande kompetensområden. Vi har täta samarbeten med de övriga två teamen som finns huvudsakligen i Uppsala och Stockholm. Totalt är vi ca 45 stycken.

Du blir en del av en växande verksamhet i Sverige och kommer att ingå i vårt globala nätverk med medarbetare över hela världen. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. Hos oss kan du bidra till att skapa den organisation du vill tillhöra och verkar i. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor.

Din framtida roll

Som strateg inom nätanslutningar kommer du exempelvis kunna arbeta med:

 • Köp – och säljprocesser av energianläggningar och industrier med fokus på elnät och elnätsanslutning (Due Diligence)
 • Anslutning av
  • Storskalig vind
  • Havsbaserad vind
  • Storskalig solkraft
  • Stora industrier
  • Storskaliga energilager
 • Screeninguppdrag – var är det lämpligast att ansluta exempelvis stora elproduktionsanläggningar eller industrier?
 • Anslutningsavtal, nätavtal, villkorade avtal med mera
 • Anslutningsavgifter och nätavgifter
 • Förvaltning av elnät och elnätsföretag
 • Nätkoder i allmänhet och RfG i synnerhet

Kunder är ofta anslutande parter som behöver rådgivning kopplat till elnätsanslutning. Några exempel på frågeställningar kan vara följande: Var är det lämpligt att ansluta stora anläggningar, hur fungerar nätföretagens anslutningsprocesser och hur navigerar sig aktörer bäst genom dessa? Vilka krav och förväntningar kan anslutande part ha och vad är sannolik anslutningskostnad? Vad är lämpliga ägogränssnitt och vilken typ av ledningar kan man som anslutande part äga själva (IKN eller starta eget nätbolag)? Det kan också vara elnätsföretag som behöver stöttning i att genomföra stora anslutningar eller med att utveckla anslutningsprocesser och riktlinjer för anslutande parter. I dina uppdrag ser vi att du ofta kommer att agera som smörjmedel i anslutningsprocessen och/eller ha mycket kontakt med kunder kring närliggande frågeställningar.

För rätt person kommer det finnas stora möjligheter att utveckla egna kundrelationer och forma sin egen karriärväg baserat på intresse. Vi jobbar förutom ovanstående också med exempelvis tariffer, regulatoriska frågor för elnätsföretag, investeringsplaner, flexibilitetsmarknader, men också mer tekniska frågeställningar som nätstudier och selektivplanering. Se vår annons gällande kraftsystemanalytiker.

Ledarskapet

Niklas Andersson, gruppchef för 25428 Power System Analysis i Göteborg, vad kännetecknar ditt ledarskap?

”Min ambition som ledare är att alla mina medarbetare ska känna sig sedda och där gruppen som jag leder karaktäriseras av teamwork, positiv stämning och prestigelöshet. I min roll strävar jag efter ett individanpassat ledarskap, där jag försöker vara lyhörd och inkännande. Jag tror på individens potential och att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det.”

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har

 • Relevant utbildning högskola/universitet alternativt likvärdig erfarenhet förvärvad från yrkeslivet
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från exempelvis nätbolag, konsultbolag eller exploatörer inom branschen
 • God förståelse för
  • Kraftsystemet
  • Elnätsföretagens verksamhet, processer och de styrande regelverken
  • Praxis kring storskaliga anslutningar

Vi tror att du har arbetat med anslutningar på region- eller tranmissionsnätsnivå, alternativt stora anslutningar på lokalnät.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet! För att trivas i rollen krävs det att du är duktig på att skapa relationer med kollegor och kunder. Som person är du öppen och är en god kommunikatör. Du har ett starkt driv och har ett strukturerat arbetssätt. Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder och du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-11-30. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej