Inaktiv platsannons

Konsult inom elkraft och kontrollanläggning för Vattenkraft till Norrbotten i Östersund

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Swecos experter inom energi- och elsystem hjälper både företag och organisationer att utveckla en kostnadseffektiv och miljömässigt hållbar energiförsörjning. 

Nu stärker vi vår kunniga nationella grupp inom el-anläggningar och söker en kontrollanläggningsingenjör, projektledare eller liknande till någon av våra orter i norr (Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand, Umeå, Skellefteå, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare och Piteå). Alternativ placering i norr eller längre söderut är också möjligt för rätt kandidat.

Varför jobba hos oss? 

På Sweco tar vi ansvar och skapar verklighet av våra visioner. Hos oss får du arbeta i en dynamisk miljö med möjligheter till både professionell och personlig utveckling. Hos oss blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet!

Sweco erbjuder teknisk spetskompetens, från ax till limpa, när det gäller elproduktion, distribution och stationer för alla spänningsnivåer. Vi är involverade i ett betydande antal uppdrag som utvecklar elmarknaden i Sverige. Sweco i Sverige har tillsammans med våra kollegor i andra europeiska länder även ett antal multinationella åtaganden.

Din framtida roll 

Som kontrollanläggningsingenjör på vår avdelning är ditt tekniska fokus inom kontrollanläggningssystem som används i elkraftsanläggningar för främst elproduktion men också eldistribution och industriell verksamhet kan förekomma. Här är exempel på arbetsuppgifter/ansvar som kan komma att ingå beroende på vilken teknisk erfarenhet du har idag:

 • Utredningar av förnyelsebehov i kraftstationer
 • Framtagande av förfrågningsunderlag för upphandling av el- och kontrollutrustning
 • Agera tekniskt stöd för beställare vid projektgenomförande inom vattenkraft.
 • Idrifttagningsledning, projektledning, konstruktionsledning och montageledning
 • Arbete med fjärr- och övrig stationsutrustning samt montagekontroll
 • Dokumentationsprojekt för vattenkraftanläggningar

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom elkraft eller automation alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet i kombination med mycket bra IT- och datorvana
 • Minst 5 års erfarenhet som konsult eller entreprenör inom el- och kontrollsystem för vattenkraft alternativt erfarenhet från drift och underhåll inom vattenkraft
 • Arbetslivserfarenhet av elkraftsanläggningar, schemaläsning, konfigurering av reläskydd, kunskaper om ställverks- och kontrollutrustning för elproduktion
 • Erfarenhet från programmering av PLC och/eller DCS-system är meriterande.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • B-körkort är ett krav

Då vi värnar samarbete söker vi en lagspelare och värderar personliga egenskaper högt. Som person är du drivande, engagerad och van att ta eget ansvar för ditt arbete. Du har lätt för att etablera kundkontakter och är affärsinriktad. Då du kommer att kommunicera med olika målgrupper vill vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken, öppen och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-09-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

15-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej