Inaktiv platsannons

Projektledare/experter till drift, styrning och övervakning av elnät till Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du vara med i energiomställningen och utvecklingen av ett digitalt & säkert energisystem!
Elanvändningen i Sverige förväntas fördubblas till 2045 till följd av elektrifieringen av olika sektorer. Kraftsystemet och elnätet behöver byggas ut och moderniseras i takt med utvecklingen. Samtidigt ökar kraven på digitalisering, styrning, robusthet, säkerhet och förmågan att tillvarata data. Sweco hjälper nya och befintliga kunder i denna process. Nu söker vi fler seniora kollegor som vill spela en nyckelroll i energi- och klimatomställningen tillsammans med Sveriges främsta experter.

Varför jobba hos oss?
Sweco är marknadsledande inom energi- och industri. Hos oss är du delaktig i att utveckla framtidens energisystem. Dessutom får du möjligheten att arbeta med kollegor med unik kompetens, varierande arbetsuppgifter och med olika kunder nationellt och internationellt.

I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna. Hos oss är det viktigt med intressanta arbetsuppgifter och med utvecklingsmöjligheter för dig som individ och för oss som grupp.

Som ledare är vi lyhörda och målmedvetna. Delaktighet och samarbete är viktigt för att åstadkomma resultat och vi inspireras av våra kollegor på Sweco som vi tillsammans med formar framtidens samhälle. Teamwork, utbyte av erfarenheter och kunskaper är våra ledord och vi värnar ett hållbart arbetsliv.

Din framtida roll
Nu söker vi seniora kollegor till de orter där Sweco finns. Hos oss kan du bland annat arbeta som projektledare, expert, uppdragsledare och processledare hos kunder med verksamhet inom drift, styrning och övervakning av el- och energisystemet. Arbetsuppgifter du kan arbeta med är bland annat;

 • förstudier, upphandlingar av IT-system,
 • mjukvaruutveckling- och implementeringsprojekt mot energibranschens drift- och förvaltningssystem (exempelvis SCADA),
 • nyttiggörande av historisk- eller realitidsdata,
 • digitalisering, informations- och cybersäkerhet, IoT, digitala tvillingar, IT-arkitektur,
 • projektledning av mätarbyten och nyttiggörande av smarta elmätare.

Vår målsättning är att matcha dina uppdrag efter din kunskap, ditt intresse och din utveckling.

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig som har ett stort intresse för el- och energisystemet, dess fortsatta utveckling och som har:

 • Högskole- eller civilingenjörsexamen inom energi (tex elkraft),
 • Akademisk examen inom programmering, data-, systemvetenskap eller motsvarande.
 • Konsulten ska ha minst 10 års erfarenhet av arbete med IT, Operational Technology och/eller SCADA/EMS inom energisektorn.
 • Minst 5 års erfarenhet som expert eller av ledande roller inom projektutveckling eller förvaltning av IT-system
 • God kunskap av Python, Azure DevOps, PSS/E och databashantering är meriterande.
 • Erfarenhet av arbete med IT-arkitektur eller informations- och cybersäkerhet är meriterande.
 • Erfarenhet av affärsutveckling kring digitalisering av elnät är meriterande
 • Förmåga att tydligt kunna kommunicera resultat i tal och skrift på svenska och engelska.

För att trivas hos oss är du är en person som tycker att mötet med människor är stimulerande. Du vill ha roligt på jobbet och ser samarbetet med kollegor och kunder som en framgångsfaktor. Du är stolt över din kompetens men ödmjuk inför andra människor. Du har förmågan att arbeta strukturerat och tar ansvar för det du gör samtidigt som du har en god förståelse för kundens krav.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet – öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken – engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Annonsen är öppen till 2023-09-03. Intervjuer sker löpande och vi återkopplar till alla sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Sweco är en arbetsplats präglad av mångfald och vi är övertygade om att fler perspektiv stärker vår förmåga att nå våra kunders och våra mål. Därför eftersträvar vi mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Varmt välkommen att skicka in ditt Cv och personliga brev till oss på Sweco i ansökningsverktyget nedan. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl. 

Publicerad den

19-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej