Inaktiv platsannons

Erfarna Landskapsarkitekter sökes till Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du vara med i vårt team och utforma framtidens hållbara samhälle?
Vi brinner för att skapa god landskapsarkitektur – platser som väcker känslor och ger upplevelser. I stort och smått. Självklart är hållbarhet i alla aspekter i fokus och vi utvecklas ständigt med ny kunskap tillsammans med våra kunder. Vi ser landskapsarkitektens kompetens som avgörande i hållbart stadsbyggande där många discipliner möts. På Sweco jobbar vi tillsammans med en mängd olika professioner och expertområden, allt för att leverera arkitektur laddad med substans!

Hos oss på Sweco får du möjlighet att vara med och skapa ett hållbart samhälle. Vi tar ansvar för framtiden och skapar verklighet av visioner.

 – God arkitektur är ett resultat av ett ständigt flöde av idéer och en kontinuerlig dialog, sa Gunnar Nordström, arkitekt och Swecos grundare, redan 1958.
En tanke som än idag är ledstjärna för vårt sätt att vara och arbeta. Att människan och miljön står i centrum av vårt arbete kommer till uttryck på många olika sätt. Inte minst i sättet vi kombinerar tanke med känsla och funktion med form. I våra händer är skönhet aldrig bara yta.  Vi formar framtiden En park. En byggnad. Eller en stadsdel. Oavsett vad som ska gestaltas är det arkitektens roll att omvandla de storslagna visionerna eller de små, enkla drömmarna till sköna miljöer där människor trivs och utvecklas. Platser där det vackra och funktionella går hand i hand med ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Vi kallar det för arkitektur med substans.

Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär samt i olika skeden. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team med stort engagemang, tekniskt kunnande, formvilja och samarbete. För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter. Just nu har vi många intressanta projekt på ritbordet, både i Sverige och utomlands, och behöver bli fler.

Varför jobba hos oss?
Vi erbjuder dig ett kontor där du kan utvecklas tillsammans med kunniga kollegor och utmanas i olika typer av projekt. Hos oss kan du arbeta lokalt i det lilla uppdraget nära beställaren samtidigt som du har möjlighet att utvecklas i stora projekt med komplexa problemställningar. Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation.

Du får vara med i projektens alla skeden och jobba tillsammans i Swecos unika kombination av bredd och spets. Ett nära samarbete med våra övriga Swecodivisioner ger oss möjlighet att ta ett helhetsgrepp i våra uppdrag. Hos oss får du möjligheten att jobba i en kreativ och inspirerande miljö med frihet under ansvar. Samt ha roligt med alla fantastiska kollegor i huset, förstås. Vi är ca 800 Swecomedarbetare i Göteborg, varav cirka 100 personer på arkitektsidan. I region Väst är vi ca 125 medarbetare som tillhör arkitektdelen, med kontor i Göteborg, Karlstad, Halmstad och Jönköping.

Landskapsarkitektur i Göteborg
I Göteborg har Sweco en landskapsarkitektstudio med cirka 10 medarbetare. Gruppen har en bra sammansättning av landskapsarkitekter med olika lång erfarenhet i yrket och vi jobbar tillsammans i team i våra uppdrag. Vi arbetar nära och gärna med våra landskapsarkitektkollegor runt om i landet och framförallt i Karlstad och Halmstad. Vi arbetar också nära våra kollegor i övriga studios på Sweco Architects – planarkitekter, arkitekter, byggnadsingenjörer, ljusdesigners, bebyggelseantikvarier och visualiserare.

Tillsammans bildar vi kompetenta och utvecklande team i landskaps- och stadsbyggnadsuppdrag. God gestaltning och hållbarhet är vårt fokus och genomsyrar allt vi gör.

I Göteborg med omnejd har vi många spännande och intressanta uppdrag på gång just nu inom stadsomvandling, stadsutveckling, offentlig plats, vårdmiljöer, bostäder och skolmiljöer. Vi tar fram tidiga gestaltningsförslag som detaljeras och förfinas och för närvarande ligger mycket fokus på projektering. Gestaltningsarbetet pågår kontinuerligt genom uppdragen och som medarbetare får du möjlighet att påverka hur nya miljöer tar form inte minst i Göteborgs centrala delar.

Din kommande roll
Rollen som erfaren landskapsarkitekt innebär att du tar ett ansvar att driva arbetet i uppdrag framåt. Du koordinerar ditt arbete med andra kompetenser och kan även leda arbetet i mindre grupper, såväl internt som externt med övriga konsulter och med beställaren.

Vi söker dig som är utbildad landskapsarkitekt med minst 5-8 års praktisk erfarenhet från arbete med gestaltning och projektering. Har du längre erfarenhet tror vi att du redan idag har rollen som uppdragsledare i både små och stora uppdrag och har förmågan att leda och samordna kollegor i breda uppdrag.

Har du ännu inte erfarenheten som uppdragsledare, kan du även vara den som vi söker. Då har du jobbat minst 5 år inom landskapsarkitektur, är en fena på 3D-projektering och har goda kunskaper i Revit. Du kommer att vara med och hjälpa till att utveckla 3D-projekteringen och ha ett nära samarbete med vår nationella BIM-strateg för att vidareutveckla och bredda kunskaperna inom Revit.

Dina egenskaper
Som person är du:

  • Drivande och social, och med ett fokus ut mot marknaden
  • Kreativ med god gestaltningsförmåga
  • Initiativrik och strukturerad och kan organisera samt prioritera ditt arbete
  • Kommunikativ och bra på att samarbeta och behärskar svenska i tal och skrift
  • Affärsinriktad och har kundkontakter samt förmågan att lätt etablera kundkontakter
  • Prestigelös 

Sista dagen för ansökan är den 31 augusti.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår Regionchef Pernilla Nordén, pernilla.norden@sweco.se. Din ansökan ska bestå av CV och ett kort personligt brev (max en A4-sida).

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej