Inaktiv platsannons

Belysningsprojektör Uppdragsledande till Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Hos oss i Studio Ljusdesign blir du en del av ett team med erfarna ljusdesigners och belysningsprojektörer. Vi bidrar med allt från arkitektonisk och interiör ljusdesign till belysningsprojektering av urbana och kulturhistoriskt känsliga miljöer, belysning för infrastruktur, dagsljusanalys – och planering samt produktutveckling.   
 
Vi arbetar ofta med idéer i grupp för att försäkra oss om att uppgiften behandlas på ett tillräckligt brett sätt. Processer som främjar öppenhet, nyfikenhet och prestigelöshet är viktiga för slutresultatet. Samarbete med andra kompetenser är en viktig del i våra projekt liksom en nära och öppen relation till våra beställare. Vi är en del av Swecos arkitekter och tillsammans med kollegor inom arkitektur, landskapsarkitektur och stadsbyggnad skapar vi framtidens hållbara städer. 
Varför jobba hos oss? 
Vi söker nu en kreativ och nytänkande uppdragsledande belysningsprojektör med formell utbildning eller arbetslivserfarenhet av att arbeta med belysning för att utveckla och planera stadens belysningsanläggningar. Du har kunskap och erfarenhet av projekt i urban miljö. Det är viktigt att du har ett stort intresse för belysning och dess förutsättningar. Du vill vägleda andra och vara en rådgivare inom ditt område för både kollegor och beställare.
 
Vår kompetens inom gruppen är både teknisk och visuell med en gestaltningsprocess som innehåller praktisk, teoretisk och kvantitativ metodik. Vi använder oss av fysiska modeller, provbelysningar, integrerad 3D-projektering och parametrisk design i nära samarbete med beställare och arkitekt. 
 
Vi besitter kunskapen om såväl de visuella som de tekniska aspekterna av ljus och kan därför framgångsrikt utveckla och planera stadens ljus. Samverkan är avgörande för att invånarna ska uppleva ljusmiljön som en helhet av skönhet, trivsel och trygghet. 
 
Vi arbetar i alla skeden, från tidigt övergripande belysningsprogram och koncepthandlingar för till exempel stadsutvecklingsprojekt till projektering och färdiga handlingar. 
 
Din framtida roll 
Som uppdragsledande belysningsprojektör kommer du att arbeta med exteriöra projekt med offentliga beställare. Vi söker dig som trivs med att driva egna projekt där du har ett stort eget ansvar.
 
Du har vana av att skapa och upprätthålla goda relationer samt är lyhörd mot övriga medlemmar av projektorganisationer och beställare.  
 
Du är nyfiken på att utforska nya möjligheter och kunskapsfält. Du har en drivkraft att hålla dig själv uppdaterad med den senaste utvecklingen inom området belysning och belysningsstyrning.  
  • Arbeta tillsammans med våra ljusdesigners och belysningsprojektörer för att skapa belysningslösningar för framtidens hållbara städer
  • Arbeta med utredningar, förstudier och projektering
  • Utveckla kundrelationer och sälja in egna uppdrag
  • Ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål
Ledarskapet 
”Jag ser det som min viktigaste uppgift att möjliggöra utveckling för mina medarbetare. Att visa att det finns positiva lösningar även i motgångar. När man känner sig uppskattad, sedd och trygg mår man bra på sin arbetsplats. Som ledare är jag målmedveten och vet vikten av att hålla inspirationen vid liv genom en gemensam vision.” / Studiochef Alexandra Schremer Payén 
 
Den vi söker – är det du?
Vi söker dig som: 
  • Har en högskoleexamen inom belysningsprojektering eller liknande alt arbetslivserfarenhet som elkonsult och har ett stort intresse för ljus
  • Har minst 7års arbetslivserfarenhet från att arbeta med belysning för offentlig miljö
  • Det är meriterande om du som sökande har erfarenhet av att arbeta i projekt för kommunala beställare
  • Har en vana av att leda uppdrag, ekonomistyrning och av att skapa och upprätthålla goda relationer
Vi tänker oss att du är kommunikativ och nyfiken. Du är öppen och entusiastisk, och du driver saker från idé till målgång – du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt. 
  
Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer.  
 
På Sweco värdesätter vi hållbarhet – öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken – engagerad och ansvarstagande. 
 
Ansökan 
Sista ansökningsdatum den 31 augusti. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.  
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser. 
 

Publicerad den

15-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej