Inaktiv platsannons

Schema- & Bemanningsspecialister till Åhléns nya team i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 47 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Åhléns är den naturliga mötesplatsen, som ger kunden mervärde och inspirerar till nya upptäckter och möten samt erbjuder en engagerande mix av kvalitetsvarumärken inom kläder, inredning, barnartiklar och skönhet. Åhléns omsätter 4,7 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besökare. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Ayad Al-Saffar är huvudägare och vd för Åhléns.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 31 augusti 2023
Arbetsuppgifter

Nu söker vi 2 st Schema- & Bemanningsspecialister till Åhléns nya Schema- & Bemanningsteam

Mer om tjänsten
I rollen som Schema- & bemanningsspecialist på Åhléns ansvarar du för organisationens schema- och bemanningsplanering ute i varuhusen samt stöd till lager och dotterbolag. Med din systemexpertis förbättrar du effektiviteten och kvalitén i Åhléns schema- och bemanningsarbete i samarbete med de ansvariga cheferna. Denna tjänst innebär att du kommer att:

  • Vara med och forma och utveckla Åhléns nya centrala Schema & Bemannings team som centraliserar schemaplaneringen med ett nära samarbete med varuhuschefer. Samt stöd för varuhusen och HR vid omorganisationer för att få till optimala scheman för drift och medarbetare.

  • Förvalta schemamodulen i TooEasy men även vara en naturlig länk till Lön gällande vårt lönesystem HRM (Åhléns systemstöd för Lön, Schema, HR),

  • Planera och ta fram presentationer/utbildningar till systemanvändning, regionträffar och konferenser där schemafrågor berörs

  • Supportera och utbilda chefer i varuhusen samt på distributionscentralen inom systemanvändandet av TooEasy.

Som Schema- & Bemanningsspecialist ingår du i People & Culture-teamet på Åhléns som förutom dig består av People & Culture Partners & Talent Acquisition. Du kommer även att arbeta nära våra Varuhuschefer, Regionchefer, Lagerchef, Too Easy Superusers och Business Controller.

Kvalifikationer

Dela med dig av din kompetens

Vi på Åhléns är övertygade om att genom att dela med oss av kunskaper och erfarenheter, framgångar och entusiasm, gör vi varandra bättre.

Till oss tar du med dig:

  • Arbetslivserfarenhet av att arbeta med schema- och bemanning, helst både operativt och strategiskt, gärna inom Retail.

  • Ett intresse för systemfrågor och att ge förstklassig support på ett tydligt och pedagogiskt sätt

  • Goda kunskaper i svenska, med förmåga att kunna uttrycka dig tydligt och enkelt i både tal och skrift.

  • En mycket god analytisk- och strategisk förmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i TooEasy.

Du utmärker dig genom att du är initiativrik, strukturerad och kommunikativ. Du drivs av att bidra till att vi som företag blir framgångsrika och vill vara i ett sammanhang där vi genom att ha kul tillsammans skapar förutsättningar för ett gott samarbete. Du är prestigelös, affärsmässig och en god och tydlig kommunikatör.

Du är serviceinriktad, relationsskapande och förtroendeingivande. Detta är av stor vikt då du i denna roll kommer ha många kontaktytor. Du motiveras av förbättringsarbete och trivs i en föränderlig arbetsmiljö och uppskattar att arbeta i ett högt tempo. Att kunna arbeta självständigt och känna en trygghet i att stå upp för fattade beslut, även när du utmanas till motsatsen, är en förutsättning.

Om rekryteringen

Tjänsten som Schema- & Bemanningsspecialist är tillsvidare med provanställning 6 månader, heltid, med start så fort som möjligt. Du utgår från huvudkontoret på Dalagatan 100 i Stockholm men med möjlighet att arbeta från annan ort.

Vi ser gärna interna sökanden, för dig som redan är anställd på Åhléns finns möjlighet att eventuellt kvarstå från din ordinarie arbetsplats där resor till Stockholm i så fall förekommer.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka in din ansökan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är ambitiösa och vill ge allt på jobbet men värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

25-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej