Inaktiv platsannons

Konsulter inom Energi marknad till Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du leda hållbarhetsomställningen inom energisektorn? 

Varför jobba hos oss?
Vad händer, varför behöver vi bli fler?

Energiomställningen och elektrifieringen av samhället utlöser ett aldrig tidigare skådat behov av investeringar, politik och utveckling på alla nivåer i samhället. Fossila bränslen kommer att behöva ersättas av mer koldioxidsnåla och förnybara alternativ, hela elsystemet behöver skalas upp, investeringar och nya affärsmodeller måste på plats. Omställningen är viktig för samhället idag och för kommande generationer.

Det dagliga arbetet är likt managementkonsulting, men på Sweco är vi djupt rotade i vår position som en ledande kunskapspartner. Vi erbjuder teknisk, kommersiell, regulatorisk och hållbarhetsrådgivning och analys, främst inom energisektorn. Dessutom är vi engagerade som rådgivare för due diligence, marknadsdesign, policyer, operationell excellens, strategiutveckling och uppströms hållbarhetsbedömningar. Vidare tillhandahåller expertråd till andra Sweco-uppdrag inom hela vårt kompletta erbjudande. Vårt team tar ofta en initial och ledande roll i uppdrag åt kunder och där vi sedan samarbetar med andra delar av Sweco för att få all den långtgående kompetens som en rad expertområden som gör Sweco så unikt.

Vi arbetar med ett brett utbud av kunder inom såväl industrin som den finansiella och offentliga sektorn, med fokus på hur olika system behöver kombineras inom ramen för reglering, policy, teknikutveckling och olika intressentmål. Vår huvudmarknad är norra Europa och energisektorn, men vi är också engagerade i den pågående industriella omställningen inom EU.

Din framtida roll
Inom Sweco har vi nyligen samlat våra kompetenser inom Advisory Services, Energy Strategies och Energy Markets för att tydliggöra och kraftsamla i vår redan centrala position i denna omställning.  Här behöver vi nu fler kollegor, och söker dig med något års arbetslivserfarenhet men också dig som nyligen tagit examen. Vi agerar i ett bredare sammanhang eftersom vi har tillgång till en bred pool av spetskompetens samt kollegor i flera länder. Vi är en etablerad och pålitlig partner inom energimarknad, transaktions- och strategirådgivning där vi utnyttjar Swecos position som marknadsledare inom teknik, infrastruktur och hållbarhet.

Du kommer att ingå i Energy Markets, inom Advisory Services inom division Energy & Industry. Då vi söker flera nya kollegor med olika bakgrund och erfarenheter kan din roll variera utifrån din individuella bakgrund och personliga preferenser och intressen.

Du förväntas ta ett stort ansvar, inklusive men inte begränsat till affärsutveckling, kundrelationshantering, leda projektteam samt att utveckla konsulters kompetens inom ditt specifika arbetsområde. Som medarbetare kommer du att spela en viktig roll i att hjälpa våra kunder att navigera och utveckla sina verksamheter inom energibranschen Du ansvarar för ditt eget bidrag och visar initiativ. Med nyfikenhet och driv så kommer du långt på Energy Markets.

Den vi söker – är det du?
Vi tror du har en akademisk examen inom energi, ekonomi, affärsadministration eller liknande. Har du jobbat som konsult innan är det ett plus men inget krav. Vi söker personer med en förståelse för energimarknadens dynamik och utmaningar och som vill erbjuda innovativa och strategiska lösningar för våra kunders framgång.

Vi ser att du är välorganiserad, analytisk och framåtlutad. Du följer förändringar och trender inom energisektorn med nyfikenhet och stort intresse. Du närmar dig problem utan prestige och tycker om att dela idéer och feedback. Du är bekväm med att ta ansvar för kvalitetssäkring i de flesta av de projekt som du leder. Vidare trivs du i en miljö som bygger på snabb extern förändring, komplexa frågor, lagarbete och en hög grad av personlig frihet och ansvar.

Eftersom vårt arbetsspråk också sker på engelska behöver du behärska engelska i både tal och skrift. Vi strävar också efter team som är flerspråkiga och multidisciplinära, varför förmågan att samarbeta och kommunicera är en nyckelfaktor för framgång. Att ha förmågan att skapa relationer i en tvärfunktionell organisation värderas högt, och vi är övertygade om att mångfald stärker vår förmåga att leverera högkvalitativ service och innovation inom energibranschen

Vi tror att du är nyfiken, sugen på att anta utmaningar du aldrig tidigare provat och att du aktivt arbetar med att utveckla ditt eget professionella kontaktnät (både internt och externt). Du kommer också att ha en stor grad av frihet att utvecklas utifrån dina kompetenser, intressen och erfarenheter.

Ansökan
Här är vad vi hoppas att din ansökan ska innehålla:

  • Ett uppdaterat CV med dina mest relevanta erfarenheter
  • Istället för ett personligt brev önskar vi att du skickar oss en snabb brief, pitch, POV eller marknadsanalys eller liknande av ditt expertområde, max en A4

Ansökan ligger uppe fram till 25 augusti 2023.

Publicerad den

16-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej