Junior ingenjör inom Trafikstyrning / Signal Järnväg till Helsingborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Är du redo för nästa steg i karriären och drivs av nya spännande signaltekniska utmaningar? Vill du arbeta på ett konsultbolag som erbjuder arbetsuppgifter i Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg? Då kan Sweco vara din nya arbetsplats! Hos oss får du möjlighet att arbeta med signalteknik i framkant med fina karriärmöjligheter, tillsammans med duktiga kollegor och en arbetsgivare som förstår vikten av att ha just motiverade och engagerade medarbetare. Som ingenjör inom signalteknik/trafikstyrning kommer du att ha möjlighet att arbeta med alla förekommande typer av signalanläggningar inom området som kan omfatta allt från reläbaserade system till datorbaserade system inom ATC och ERTMS eller det nya vägskyddssystemet ALEX.

Varför jobba hos oss? 

I en av våra grupper inom Trafikstyrning på vårt trevliga Helsingborgskontor får du jobba med kompetenta specialister och projektörer som jobbar nära samarbete med våra kunder inom järnväg. Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet! Här får du chansen att hjälpa våra kunder inom signaltekniska frågor samt utveckla och utvecklas tillsammans med duktiga kollegor. Vi arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden både regionalt, nationellt och även internationellt. Du kommer att ingå i vårt landsomfattande kompetensnätverk med ca 190 signalingenjörer. 

Du kommer att tillhöra vår region Trafikstyrning Syd/Väst och vi är cirka 65 konsulter inom signalteknik med kontor i Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Växjö, Nässjö, Göteborg, Varberg, Halmstad och Karlstad. 

Din framtida roll

Tanken är att du ska utvecklas inom signalteknik och för att på sikt utvecklas vidare i roller som teknisk specialist eller ledare. Som konsult inom trafikstyrning och signalteknik kommer du exempelvis att:

  • hjälpa våra kunder med signaltekniska frågor inom alla skeden
  • arbeta med utredningar, projektering, byggplatsuppföljning, granskning eller ibruktagandebesiktning
  • utveckla kundrelationer och på sikt sälja in egna uppdrag

Karriärvägarna är många. Som specialist kan du utvecklas vidare med inriktning mot signalsäkerhetgranskning, ibruktagandebesiktning eller tekniska utredningar. Eller som ledare i form av teknikansvarig.  Du kommer att ha möjlighet att arbeta med alla förekommande typer av signalanläggningar inom området som kan omfatta allt från reläbaserade system till datorbaserade system inom ATC och ERTMS eller det nya vägskyddssystemet ALEX. Vi arbetar i alla skeden från tekniska utredningar till framtagande av systemhandling, förfrågningsunderlag/bygghandling, driftsättning och förvaltning.

Ledarskapet

”Du kommer att tillhöra en av våra signalgrupper i Helsingborg och med en gruppchef som är aktiv i både uppdrag och gruppens utveckling. Vi tror på teamwork och att hjälpa andra. På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv och att ha goda ledare som stöttar dig och din utveckling. Vi tror på individens potential och att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det. Att just du kan nå oerhört långt om du själv vill.”  Kristina Lans, gruppchef

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har något av följande:

  • Högskoleingenjörs eller civilingenjörsexamen
  • Annan teknisk bakgrund och arbetat minst 2 år med järnväg

Meriterande

  • Gått några av de signaltekniska utbildningarna BSIÖG 1-3 på Trafikverkskolan eller motsvarande
  • Tidigare erfarenhet från signalteknik

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. På Sweco värdesätter vi hållbarhet – öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken – engagerad och ansvarstagande.

Det viktigaste är inte vad du har gjort utan vem du är. Vi tänker oss att du är kommunikativ och nyfiken. Du är öppen och entusiastisk, och du driver saker från idé till målgång – du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt.

Som person är du kvalitetsmedveten och har en förmåga att ta egna initiativ och tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god teknisk förståelse, har en förmåga att samarbeta med både kollegor och kunder, är affärsmässig samt kan agera lyhört i situationer som kräver det.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Helsingborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen