Uppdragsledare inom hydrologi och strömningsteknik till flertalet orter i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Sweco har arbetat med vattenkraft och dammar i Sverige och internationellt i mer än 100 år. Vi har projekterat de flesta av både de stora och små vattenkraftanläggningarna i Sverige. Inom strömningstekniksområdet arbetar vi brett med hydrauliska och hydrologiska frågeställningar även inom andra samhällssektorer vilket möjliggör stor variation i arbetsuppgifter. Vår starka position på marknaden ger oss möjlighet att få hjälpa våra kunder med deras mest komplexa och utmanande projekt, vilka också brukar vara de roligaste och mest utvecklande. Just nu stärker vi vårt team inom Strömningsteknik och dammar. Möjlig placeringsort är Stockholm, Norrköping, Uppsala och Falun.

Varför jobba hos oss?
I vår grupp Strömningsteknik och dammar får du jobba tillsammans med 11 mycket kompetenta specialister, projektledare och handläggare. Gruppen arbetar med hydrologiska och hydrauliska utredningar inom en rad olika tillämpningsområden, exempelvis hydraulisk modellering av vattendrag och sjöar/kustområden, beräkning av dimensionerande flöden, påverkan av vattenuttag och utsläpp, miljöanpassning av vattenkraft, dammhaveriberäkningar samt översvämningskartering. Våra kunder finns inom bland annat vattenkraftsbranschen, gruvindustrin och den offentliga sektorn såväl som internationellt. Hos oss får du jobba i en mycket tekniskt stimulerande miljö och får möjlighet att utvecklas både tekniskt och som uppdragsledare genom att arbeta i uppdrag tillsammans med kollegor från gruppen och i gränsöverskridande team med medarbetare i andra grupper och affärsområden.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll
Som uppdragsledare inom hydrologi/hydraulik kommer du exempelvis att
• Vara självgående uppdragsledare/teknikansvarig och handläggare i olika typer av utredningar kopplat till strömningsteknik och/eller hydrologi
• Utveckla kundrelationer och sälja in egna uppdrag
• Ansvara för att säkerställa att kundens och övriga intressenters mål och krav uppfylls i den produkt som ska levereras.
• Arbeta i multidisciplinära uppdragsgrupper

Beroende på dina intressen kommer du att få stora möjligheter att välja utvecklingsvägar, ta ansvar och forma din roll och framtid tillsammans med oss.

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig som har
• Relevant utbildning högskola/universitet, troligen civilingenjör miljö- och vattenteknik eller motsvarande
• Minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från området
• Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

För att trivas hos oss är du nyfiken och engagerad. Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder och du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. Du tycker om att lösa komplexa frågeställningar med hjälp av kollegor i gruppen, vår region Power generation and dams och Swecos andra affärsområden. Att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid samarbete och det är därför viktigt att du passar bra in i gänget.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2023-09-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen