Fjärrvärmeprojektör / projektledare inom Termisk Energi till Umeå

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Det händer mycket inom energisektorn vilket resulterar i att våra tjänster efterfrågas i allt snabbare takt. Vi behöver därför förstärka vår organisation med ytterligare nya medlemmar. Swecos energikonsulter erbjuder tjänster inom alla led av energiförsörjningskedjan. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla en kostnadseffektiv och hållbar energiförsörjning.                                             

Varför jobba hos oss?

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Placeringsort kan vara Umeå, Luleå, Skellefteå, eller närliggande orter. Tjänsteresor tillkommer.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling. Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i några av Nordens största samhällsprojekt i alla skeden, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då vi är etablerade i en rad europeiska länder erbjuder vi dig även möjligheten till internationella samarbeten. Hos oss ingår du i ett brett nätverk av engagerade kollegor bestående av professionella tekniker, specialister och ledare. För oss är erfarenhetsutbyte och att bygga goda samarbeten med våra kunder en naturlig del i vårt arbete. 

Din framtida roll

Som projektör och projektledare kommer du att ingå i gruppen; Termisk Energi Norr som i dagsläget består av 6 energikonsulter. Vi arbetar med många typer av energiuppdrag åt energiföretagen runt Sverige men med fokus i Norrland.  Gruppen är en del av enheten Heat & Power som består av ett 80-tal konsulter och vi är den ledande leverantören av konsulttjänster inom kraft- och värmemarknaden. Hos oss finns utmärkta möjligheter för dig som vill bredda, fördjupa och dela med dig av din kompetens.

I rollen ingår att:

 • Upprätta handlingar (tekniska beskrivningar, mängdbeskrivningar), samt ritningar i AutoCad, för såväl markförlagda som inomhusförlagda ledningar
 • Införskaffa de tillstånd och avtal som erfordras inför en byggnation
 • Göra hållfasthets- och tryckfallsberäkningar
 • Delta i samordnings- och byggmöten
 • Hålla i startmöten och kontakta entreprenörer och kunder
 • Ta fram förstudier och kalkyler
 • Vid behov vara projektledare åt anläggningsägare/projektägare
 • Vara BAS P (byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering)
 • Skapa relationshandlingar och slutdokument

 Den vi söker – är det du?

 Vi söker dig som:

 • Har en relevant högskole – eller civilingenjörsutbildning inom exempelvis maskin- eller energiteknik, VVS, bygg eller liknande
 • Har några års erfarenhet från projektering/konstruktion av distributionsledningar
 • Goda kunskaper inom AutoCad
 • Erfarenhet av upprätta handlingar i enlighet med AMA/AF
 • Goda kunskaper i konstruktions- och expansionsberäkningar
 • Körkort B
 • Behärskar det svenska språket både i tal och skrift och har även goda kunskaper i engelska

 Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet och kompetens som beställare/entreprenör.
 • Erfarenhet av projektledning
 • Goda kunskaper om standardavtalen AB04 (Allmänna bestämmelser utförande entreprenad) och ABK09 (Allmänna bestämmelser konsultuppdrag)

För att lyckas i rollen behöver du ha följande egenskaper:

Du är nyfiken, ansvarstagande, engagerad och vill vara med och skapa ett hållbart samhälle och energiproduktion. Som person vill vi att du är prestigelös och har förmågan att se möjligheter där andra ser svårigheter. Du gillar att vara en i teamet och gillar utveckling och att arbeta tillsammans med andra drivna kollegor.

För att lyckas som konsult hos oss ska du vara kunnig inom ditt område, lyhörd och lösningsorienterad. Vi löser ofta utmaningar och kundönskemål genom tätt samarbete inom gruppen och i samverkan med andra grupper och divisioner inom Sweco-koncernen. Om du gillar prestigelöst samarbete i en inkluderande arbetsmiljö där kunden står i centrum så är sannolikheten stor att du kommer att trivas hos oss.

Ansökan

Välkommen att registrera din ansökan med CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum är den 31 oktober men intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Umeå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen