Miljökonsult med fokus på cirkulära resursflöden till Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du jobba i en spännande arbetsmiljö med utvecklingsmöjligheter och ett nytänkande arbetssätt? Vi söker två roller till vårt team av specialister inom resurs- och avfallshantering, både som seniorkonsult och handläggare.

Vi söker dig som har en bred kunskap om olika resursflöden i samhället med cirkulär ekonomi relaterad erfarenhet exempelvis från kartläggningar av resurser och materialflöden, utformning av resurseffektiva processer och materialåtervinning, arbete med cirkulära affärsmodeller, industriell symbios och framtagandet av handlingsplaner/ åtgärder för en cirkulär omställning både inom privat och offentlig sektor.

Varför jobba hos oss?

I Stockholms resurs- och avfallshanteringsgrupp erbjuder vi tjänster inom avfallsutredning, avfallsplanering, upphandling, återvinning, återbruk, resursflödesanalyser, cirkulär ekonomi och mycket mer. Vi ser ett växande behov av stöd till både privata och offentliga verksamheter i frågor som rör cirkulär omställning, material- och resurseffektivitet, hållbarhet och klimat och satsar nu på att utveckla gruppens kompetens och tjänsteutbud.

Sweco erbjuder dig att arbeta i ett team med specialister inom resurs- och avfallshantering. Dina närmsta kollegor har bred kompetens inom cirkularitet, resurseffektivitet och hållbarhet och det finns spetskompetens inom alla tänkbara avfallsfrågor. Arbetskulturen hos oss är stöttande och inkluderande och vi löser problemen tillsammans. Du blir del av en stark gemenskap med möjligheten att utmana dig själv, dina kunder och branschen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Stockholm. Du erbjuds även möjlighet att arbeta hemifrån efter behov.

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som är:

  • Proaktiv i att nätverka och kan skapa förtroende hos människor på olika nivåer i organisationer. Hos seniorkonsulten ser vi gärna även ett aktivt och brett nätverk med olika aktörer och branscher
  • Förmögen att arbeta och driva projekt och initiativ både självständigt och med andra i ett team
  • Stark kommunikatör och har erfarenhet av att marknadsföra och sälja nya idéer

De erfarenheter vi gärna ser hos dig är:

  • Seniorkonsult: Minst 10 års yrkeserfarenhet inom hållbarhet och under den tiden har du arbetat med bland annat cirkulär ekonomi eller relaterade ämnesområden såsom materialåtervinning, kartläggning av resurser och materialflöden hos privata eller offentliga verksamheter
  • Handläggare: Minst 3 års yrkeserfarenhet inom hållbarhet och under den tiden har du arbetat med bland annat cirkulär ekonomi eller relaterade ämnesområden såsom materialåtervinning, kartläggning av resurser och materialflöden hos privata eller offentliga verksamheter
  • Relevant högskole- eller universitetsutbildning alternativt annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
  • Kunskap och erfarenhet av projektledning

Som miljökonsult på Sweco behöver du ha ett starkt engagemang och ett strategiskt tänk inom hållbarhetsfrågor. Du är kommunikativ, har lätt för att ta kontakt och bygga relationer och har förmågan att driva stora som små projekt framåt. Du är strukturerad och trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du också har lätt för att samarbeta med andra.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 31 oktober 2023. Vi gör löpande urval och kallar till intervjuer. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så passa på att söka så snart du kan och läs gärna mer om oss på vår karriärsida. Vi tar inte emot ansökningar via mail utan sök via ansökningsformuläret.

Kontakt

Om du har frågor om rollen eller om Sweco, hör gärna av dig!

Jenny Noreng, Gruppchef
jenny.noreng@sweco.se
0734-126657

Varmt välkommen med din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen