Projektledare till Sweco i Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du hjälpa våra kunder utveckla en kostnadseffektiv och hållbar energiförsörjning? Brinner du för Processteknik, Kraft & Värme eller Fjärrvärme? Är du Nyfiken på att utveckla nya affärer inom grön teknik och hållbar industri? Vi på Sweco Heat & Power stärker vår lokala närvaro i Göteborg och söker nu dig med erfarenhet från kraft- och värmebranschen eller processindustri som vill fortsätta att utvecklas tillsammans med oss och våra kunder.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Vi har samlat olika experter för att lösa vår tids stora samhällsutmaningar – en uppgift som är mer relevant, utmanande och inspirerande än någonsin tidigare. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Vi genomför uppdrag i 70 länder runt om i världen varje år och har kontor på cirka 50 orter i Sverige.

Varför jobba hos oss?

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling. Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i några av Nordens största samhällsprojekt i alla skeden, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då vi är etablerade i en rad europeiska länder erbjuder vi dig även möjligheten till internationella samarbeten. Hos oss ingår du i ett brett nätverk av engagerade kollegor bestående av professionella tekniker, specialister och ledare. För oss är erfarenhetsutbyte och att bygga goda samarbeten med våra kunder en naturlig del i vårt arbete.

Det händer mycket inom energisektorn vilket resulterar i att våra tjänster efterfrågas i allt snabbare takt. Vi behöver därför förstärka vår organisation med ytterligare nya medlemmar. Swecos energikonsulter erbjuder tjänster inom alla led av energiförsörjningskedjan. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla en kostnadseffektiv och hållbar energiförsörjning.

Din framtida roll

Som Projektledare kommer du att ingå i gruppen Process & Ledningsteknik som i dagsläget består av 11 energikonsulter. Vi arbetar med många typer av process- och energiprojekt på kraft/värmeverk samt energiintensiva industrier. Gruppen är en del av enheten Heat & Power som består av ett 80-tal konsulter och vi är den ledande leverantören av konsulttjänster inom kraft- och värmemarknaden. Vi besitter expertis inom pann-, förbrännings-, bränsle- och fjärrvärmesystem, biogas, vätgas och CCS/CCU inom samtliga projektsteg. Hos oss finns utmärkta möjligheter för dig som vill bredda, fördjupa och dela med dig av din kompetens.

Projektledare/uppdragsledare inom Heat & Power ansvarar exempelvis för att:

  • Arbeta med utredningar, förstudier, upphandlingar och projektering
  • Vara projektledare åt anläggningsägare eller leverantörer
  • Hjälpa våra kunder med optimeringar, dimensionering och analyser av anläggningar
  • Utveckla kundrelationer och sälja din och dina kollegors kunskap i uppdrag

Placeringsort är Göteborg men tjänsteresor kan vara aktuella.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

  • Har en högskole – eller civilingenjör med inriktning mot energi/processteknik
  • Har 10 års erfarenhet inom kraft- och värmeproduktion/distribution eller inom energiintensiv industri
  • Har drivkraften att vilja arbeta med relationsbyggande och förtroendeskapande processer
  • Behärskar det svenska språket både i tal och skrift och har även goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet och kompetens som konsult/beställare/entreprenör
  • Specialistkunskap inom turbinteknik, bränslehantering, förbränningsteknik, fjärrvärme och fjärrkyla, energieffektivisering och projektledning

Vem är du?

Du är nyfiken, ansvarstagande, engagerad och vill vara med och skapa ett hållbart samhälle och energiproduktion. Som person vill vi att du är prestigelös och har förmågan att se möjligheter där andra ser svårigheter. Du gillar att vara en i teamet och gillar utveckling och att arbeta tillsammans med andra drivna kollegor.

För att lyckas som konsult hos oss ska du vara kunnig inom ditt område, lyhörd och lösningsorienterad. Vi löser ofta utmaningar och kundönskemål genom tätt samarbete inom gruppen och i samverkan med andra grupper och divisioner inom Sweco-koncernen. Om du gillar prestigelöst samarbete i en inkluderande arbetsmiljö där kunden står i centrum så är sannolikheten stor att du kommer att trivas hos oss.

Ansökan

Välkommen att registrera din ansökan med CV och personligt brev. Sista ansökningsdatum är den 31 oktober 2023 men intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan!

Kontakt

Välkommen att kontakta Elena Tomás-Aparicio på 0739 84 06 18 eller elena.tomas-aparicio@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 20 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information: www.swecogroup.com

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen